LogoPers

NPO Zapp best gewaardeerde en best bekeken kinderzender

NPO Zapp is in 2015 wederom de best bekeken zender onder 6 tot 12 jarigen. Dezelfde groep geeft NPO Zapp gemiddeld een 7,9 waarmee de zender het hoogste rapportcijfer krijgt van alle kinderzenders. Voor het eerst in haar vijftienjarig bestaan is NPO Zapp ook de grootste zender in de leeftijd 9 tot 12 jaar. Daarmee is NPO Zapp tussen 06.30 uur en 19.30 uur de populairste zender bij alle groepen kinderen.
4 januari 2016

Groei

Uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek (SKO) blijkt dat het kijktijdaandeel van NPO Zapp onder 6 tot 12 jarigen groeide van 19,4% in 2014 naar 21,7% in 2015. Dat is het hoogste aandeel ooit in deze doelgroep sinds de start van de zender vijftien jaar geleden. De televisiezender is ook onder kinderen van 3 tot 12 jaar marktleider. Onder 9 tot 12 jarigen is NPO Zapp voor het eerst dit jaar marktleider.

Waardering

Uit een imago-onderzoek van Intomart GfK onder 6 tot 12 jarigen blijkt dat NPO Zapp het hoogste rapportcijfer krijgt van alle kinderzenders. Met gemiddeld een 7,9 laat NPO Zapp de andere kinderzenders ver achter zich in waardering. De commerciële kinderzenders scoren gemiddeld een 7,0. 

Trots 

Suzanne Kunzeler, netmanager van NPO Zapp, is trots op alle makers van de programma’s: “Het is ongelooflijk om te zien met hoeveel passie de makers, presentatoren en omroepen elke dag bezig zijn om de mooiste kinderprogramma’s te maken. Je ziet dat kinderen onze Nederlandse programma’s over het echte leven zoals Freek in het Wild, BZT-show en SpangaS ontzettend waarderen. En ze steken er ook nog iets van op!”

Best bekeken

De best bekeken NPO Zapp-programma’s in 2015 waren de Intocht van Sinterklaas (NTR), Het Sinterklaasjournaal (NTR), Het Klokhuis (NTR), NOS Jeugdjournaal, SpangaS (KRO-NCRV) en de BZT-show (KRO-NCRV). Maar ook de nieuwe programma’s Bommetje (AVROTROS) en de Zapp Magic Battle (AVROTROS) staan hoog in de lijst. Net als de kersverse kerstserie van dit jaar Kasper en de Kerstengelen (AVROTROS). Daarnaast blijven speelfilms (Zappbios), sprookjes en dramaseries onverminderd populair. 

Nieuw

Ook in 2016 zijn er weer veel nieuwe programma’s te zien bij NPO Zapp. Op zaterdagavond zendt de NTR de spelshow Superbrein uit en op zondag is de serie Welkom in de IJzeren Eeuw te zien. Nieuw is de Britse serie Thunderbirds are Go! (AVROTROS), de eigentijdse remake van de legendarische Thunderbirds. Op zondagavond is er elke week een jeugddocumentaire te zien onder de naam Zapp Echt Gebeurd.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)