LogoPers

NPO Zapp maakt vuist tegen pesten

Zojuist trapte het programma Zapplive (KRO-NCRV) de Zapp Tegen Pesten-week af. Aankomende week, van 18 tot en met 23 september, staat de publieke kinderzender op tv, online en social media volledig in het teken van pesten. Zappers als Anne-Mar Zwart, Klaas van Kruistum, Ajouad Miloudi, Saskia Weerstand, Rachel Rosier en Ron Boszhard maken op social media letterlijk een vuist tegen het probleem met #maakeenvuist. 
16 september 2017

Met diverse programma’s en online acties maakt NPO Zapp het onderwerp pesten bespreekbaar en gaan Zappers actief op zoek naar oplossingen. Op tv, zapp.nl en social media geven experts, ouders, juffen en meesters, schoolkinderen nuttige tips & tricks en praten ze met hen over de gevolgen van pesten en wat ze er tegen kunnen doen.

Wij zijn LIT (KRO-NCRV)
KRO-NCRV lanceert in samenwerking met Stichting Kikid, de Kindertelefoon en Stichting School en Veiligheid, een game om digitaal pesten aan te pakken. Jongeren gaan online in gesprek en krijgen zicht op hun eigen rol tijdens een pestsituatie. De game verschijnt in navolging van Iris the Game uit 2016, een Whatsapp-game gebaseerd op een zelfsturende dialoog. De game won twee gouden Spinawards en werd genomineerd voor de TV-beelden. De nieuwe game (Wij zijn LIT) probeert de wegkijkende omstander, die het gepest kan stoppen, te motiveren om hun mond te openen tegen pesten.

Anti Pest Club (EO)
Zapper Anne-Mar is met het Zapp-programma de Anti Pest Club (EO) van 18 tot en met 22 september dagelijks om 17.35 uur te zien bij NPO Zapp op 3. Anne-Mar brengt een bezoek aan basisschoolklassen waar wordt gepest en probeert in die klas het pesten een halt toe te roepen. Samen met de hele klas wil ze ervoor zorgen dat de sfeer verandert en dat iedereen in de klas met plezier naar school gaat.

Na iedere aflevering kunnen de kijkers Anne-Mar, gasten en andere kinderen live vragen stellen over pesten. Dat kan via zapp.nl/antipestclub of het YouTube-kanaal van de Anti Pest Club. Via zapp.nl/antipestclub kunnen kinderen ook zelf een Anti Pest Club oprichten door onder andere gratis Zapp Anti Pest Club-bandjes te bestellen.

Ook volgt de EO een week lang een meisje die op haar school te maken krijgt met een pestsituatie. Dit verhaal is realtime te volgen op eo.nl/kelseyislelijk. Op zaterdag 23 september is een compilatie van de webserie te zien bij NPO Zapp op 3.

Zappbios
Tijdens de Zapp Tegen Pesten themaweek zendt NPO Zapp alle dagen films uit die allemaal te maken hebben met pesten. Nationale en internationale films als Nouveau Superheld, Nieuwe Vrienden, Mijn zoon, het genie, Storm, Op ooghoogte en Spijt zijn te zien bij NPO Zapp op 3.

De themaweek Zapp Tegen Pesten duurt van 18 tot en met 23 september 2017 bij NPO Zapp op 3. Voor meer informatie: www.zapp.nl/maakeenvuist

Noot voor de redactie
Bijgaande foto kan rechtenvrij worden gebruikt onder vermelding van NPO Zapp.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)