LogoPers

NPO Zapp onthult: de allerlekkerste pepernoot ooit gemaakt

De smaak van deze pepernoot was uitmuntend. Dankzij het geheime ingrediënt is dit een pepernoot die absoluut Sinterklaas-waardig is. Je proeft de liefde en passie van alle kinderen die geholpen hebben meteen.” Zomaar enkele woorden uit het lovende juryrapport. De professionele pepernotenjury, bestaande Meester Patissier en Meester Boulanger Robèrt (juryvoorzitter) en de presentatrice van het Sinterklaasjournaal Dieuwertje Blok, liet er geen twijfel over bestaan en maakte het nieuws zojuist wereldkundig: “Dit is absoluut dé allerlekkerste pepernoot ooit gemaakt.” De pepernoot, bijgaand op archiefbeeld, wordt aangeboden aan Sinterklaas op het Zapp Sinterklaasfeest op 28 en 29 november in de Jaarbeurs in Utrecht.
19 november 2015

Tot 12.00 uur vanmiddag stond groep 3 van Basisschool De Wegwijzer te Soest te zwoegen in de schoolkeuken, met maar één doel: het maken van dé allerlekkerste Pepernoot. De ochtend begon met een Pieten-gymles, gevolgd door een theorieles van Robèrt, bekend van het programma Heel Holland Bakt (MAX) en De CupCakeCup (AVROTROS). Met uiterste precisie - en de hulp van Pietje Precies uit het Sinterklaasjournaal (NTR) - werden alle ingrediënten gewogen, werd het deeg 5 minuten en 18 seconden gekneed, en ging de pepernoot uiteindelijk op 162,5 graden 15 minuten en 8 seconden de oven in.

Wie denkt te kunnen snoepen van dé allerlekkerste pepernoot ooit heeft het mis. De Pepernoot en het geheime recept wordt tot het Zapp Sinterklaasfeest streng bewaakt. Zapp roept via www.zapp.nl/pepernoot al haar stoere en sterke kijkers op om zich te melden als hulp-Piet voor de beveiliging van dé allerlekkerste Pepernoot op het Zapp Sinterklaasfeest.

Op het Zapp Sinterklaasfeest, op 28 en 29 november, kan iedereen dé allerlekkerste pepernoot aanschouwen. In de Jaarbeurs in Utrecht viert de publieke kinderzender met haar jonge kijkers en familieleden de verjaardag van de Sint, met o.a. de vertrouwde Zappers als Jill, Annemar en Pepijn, goochelaars Rob en Emiel, Pietje Precies en Wellespiet, de acteurs uit de populaire tv-series Spangas en Brugklas, Kinderen voor Kinderen, de finalisten van het Junior Song Festival en Zappelin presentatrice Nienke. Het Zapp Sinterklaasfeest wordt gepresenteerd door Dieuwertje Blok en is op woensdag 2 december om 17.00 uur en zaterdag 5 december om 15.30 uur te zien bij NPO Zapp op 3. Het Zapp Sinterklaasfeest is een coproductie van KRO-NCRV en Omroep MAX.

Over NPO Zapp

Al 15 jaar lang is NPO Zapp er voor alle kinderen, met veel nieuwe, realistische en spannende programma’s van eigen bodem die uitdagen en prikkelen. Met Zapp en Zappelin weten ze wat er speelt. In het nieuws, met programma’s als Het Jeugdjournaal (NOS) en het Klokhuis (NTR), maar ook in de belevingswereld van de jonge kijkers. Vanaf medio november geniet jong en oud weer van Sinterklaas en zijn avonturen, van de intocht tot en met pakjesavond op 5 december. Zapp staat via haar online kanalen direct in contact met de doelgroep, maar ook via diverse evenementen in het land, zoals het Zapp Sinterklaasfeest.

Meer informatie: zapp.nl/sinterklaasfeest en zapp.nl/pepernoot

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)