LogoPers

Numidia gaat ‘Back to the Roots’ in Marokko

In de nieuwe FunX YouTube-serie ‘Back to the Roots’ vliegt presentatrice Ouassima samen met Numidia naar het land waar haar roots liggen: Marokko. Hoe hebben haar Marokkaanse roots Numidia als artiest gevormd en hoe belangrijk is dat voor haar?
1 september 2022
Marokko, de plek waar ze ieder jaar terugkeert om familie te bezoeken, Al Hoceima en Nador. Welke rol speelt haar Marokkaanse achtergrond in het dagelijks leven en hoe volgen haar familieleden het succes op afstand? Hoe zijn de reacties vanuit Marokko op Numidia en haar zangcarrière? In drie afleveringen krijgen Ouassima en Numidia antwoord op die vragen.

In de eerste aflevering gaan Numidia en Ouassima op familiebezoek in Nador, waar Numidia al lange tijd niet meer geweest is sinds haar bekendheid. Numidia: "ik ben blij dat ik weer naar mijn thuisland ga. Ik ben wel in Marokko geweest, maar nog niet naar de plek waar ik echt vandaan kom.’’ Bekijk de eerste aflevering hieronder:
  

Aflevering 2 
In de tweede aflevering gaan Numidia en Ouassima naar Al-Hoceima, de plek waar ze is opgegroeid en waar Numidia vroeger met haar vader muziek maakte. Ze vertelt openhartig over haar carrièrestrijd in de studio’s. ‘’Veel mensen in de industrie denken dat ik het maar makkelijk heb met mijn hits, maar ik heb me er echt doorheen gevochten’’, aldus Numidia. 

Aflevering 3 
Samen met een lokale band uit Al-Hoceima maakt Numidia muziek. Ze vertelt geëmotioneerd: "Nu besef ik dat ik het stokje aan het overnemen ben van mijn vader die ook muziek maakt". Dit avontuur geeft haar de boost om door te zetten.

Numidia  
Numidia El Morabet is geboren in Venlo en brak in 2017 door met haar hit Meli Meli. In 2020 behaalde ze met Tout Est Bon, samen met Boef, de nummer 1 van de DiXte1000. Inmiddels heeft ze in totaal meer dan 100 miljoen streams behaald, scoort ze de ene hit na de andere en heeft ze haar debuut gemaakt in de bioscoopfilm Marokkaanse Bruiloft.  

De serie ‘Back to the Roots’ is vanaf nu te zien op het YouTube-kanaal van NPO FunX.  

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)