LogoPers

On demand dienst NPO vernieuwd: NPO Start

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) heeft zijn on demand dienst, voorheen Uitzending Gemist, vernieuwd en verbeterd. Ook is de dienst omgedoopt in NPO Start. Shula Rijxman, voorzitter van de Raad van Bestuur van de NPO: “NPO Start wordt hét startpunt voor Nederlanders, om het rijke aanbod van de publieke omroepen te ontdekken en te bekijken of te beluisteren. De dienst is makkelijker in gebruik op alle apparaten en zo wordt de schatkamer van de publieke omroep nog beter ontsloten.”
4 juli 2017

NPO Start is vanaf vandaag live. Gebruikers kunnen op het nieuwe platform gratis een profiel aanmaken waarmee je verder kunt kijken op al je apparaten, eigen playlists kunt samenstellen en je favoriete programma’s kunt volgen. Op basis daarvan krijg je aanbevelingen die bij jouw voorkeuren passen. Een curatieteam stelt collecties samen uit het totale aanbod van de publieke omroepen, die gekoppeld zijn aan de actualiteit of aan specifieke momenten of gebeurtenissen. Ieder gezinslid kan zijn eigen kijkprofiel aanmaken en speciaal voor kinderen zijn veilige profielen ontwikkeld. De dienst zal ook de komende tijd verder worden vernieuwd en verbeterd.

 

Plus-abonnement met extra opties

Op NPO Start biedt de NPO nu ook zijn plus-abonnement los aan. Tot nu toe was deze optie alleen als onderdeel van het NLziet-pakket te verkrijgen. NPO Start Plus is een extra service voor kijkers die nog méér on demand willen kijken. Voor €2,95 per maand kun je programma’s van de publieke omroep een jaar lang terugkijken, in een hogere beeldkwaliteit en zonder reclame. Ook kun je als een serie aan een nieuw seizoen begint, alle oude seizoenen terugkijken. Het gaat hierbij vooral om dramaseries, waarvan de ‘gemist-rechten’ vaak na enige tijd verlopen. Het langer aanbieden van deze programma’s kost extra geld. Vandaar dat de NPO hiervoor kosten in rekening brengt bij degenen die er gebruik van willen maken. Een groot deel daarvan vloeit terug naar nieuwe programmering. Shula Rijxman: “Het is een wens van een deel van onze gebruikers om meer en langer terug te kunnen kijken, in een betere kwaliteit en zonder reclame. Die extra service kunnen we ze op deze manier bieden.“ NPO Start Plus komt dus bovenop het huidige aanbod. Live kijken en luisteren via NPO Start en gratis terugkijken van programma’s tot minimaal zeven dagen, blijft onveranderd.

 

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)