LogoPers

Once Upon a Time in the West op 1 in NPO Radio 4 Filmmuziek Top 40

De luisteraar van NPO Radio 4 stemt Once Upon a Time in the West van Ennio Morricone naar de nummer 1 positie in de Filmmuziek Top 40. Dat maakte Maartje Stokkers zojuist bekend in het AVROTROS-programma De Klassieken op NPO Radio 4. De filmmuziek van The Lord of the Rings en Star Wars volgen op nummer 2 en 3. 
1 maart 2018

De finale van de Week van de Filmmuziek op NPO Radio 4 is op vrijdag 2 maart van 12.00 tot 19.00 uur, live vanuit VondelCS te Amsterdam. Dieuwertje Blok, Christiaan Kuyvenhoven en Maartje Stokkers reizen langs de 40 meest populaire stukken en tellen af naar de onbetwiste nummer één. Filmjournalist René Mioch, musici en publiek schuiven aan in de studio.

John Williams en Hans Zimmer zijn met elk vijf muziekstukken in de Top 40 veruit de meest populaire componisten. Naast de wereldberoemde filmklassiekers bevat de lijst ook opvallend veel recente titels, waaronder de muziek van Pirates of the Caribbean (#10), Harry Potter (#9) en Game of Thrones (#12). De muziek van deze populaire serie, gecomponeerd door Ramin Djawadi, is tevens de hoogste nieuwe binnenkomer in de lijst. Nederlandse filmmuziek in de lijst komt van Rogier van Otterloo: Turks fruit (#35) en Soldaat van Oranje (#6). Klassieke componisten Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven en Gustav Mahler staan ook in de Top 40.

Filmhelden
Speciaal voor deze themaweek kruipen NPO Radio 4-presentatoren
Ab van Nieuwdorp, Maartje Stokkers en Sander Zwiep in de huid van hun favoriete filmpersonages: Superman, Wonderwoman en Edward Scissorhands.

NPO Radio 4 | Klassiek komt bij je binnen
NPO Radio 4 is hét klassieke muziekplatform van Nederland. Met een onbegrensde liefde voor klassieke muziek laat NPO Radio 4 luisteraars de wereld van klassiek ontdekken: van klassieke hits tot nog nooit eerder gehoorde werken. Op ieder moment van de dag is NPO Radio 4 een gids voor de beginnende en gevorderde klassieke muziekliefhebber. Op radio, NPORadio4.nl, social media en Spotify deelt NPO Radio 4 op een toegankelijke manier zijn kennis, het ruime aanbod aan live registraties en zijn oog voor nieuw muzikaal talent. 

Meer informatie: nporadio4.nl/filmmuziek

Laatste persberichten
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
3FM viert Songfestival met EuropapaParty en EuropaParade
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)