LogoPers

One’sy Muller wekelijks te horen op NPO Radio 2

One’sy heeft een passie voor praten. Op de middelbare school stond er steevast een aantekening in haar rapport: ‘ze praat te veel.’ Niet gek dus dat One’sy, na haar studie aan de School voor Journalistiek in Utrecht, bij de radio terecht kwam. Tussen 2007 en 2015 presenteerde One’sy ClassX op NPO FunX. Sinds 29 juli is ze wekelijks te horen in de donderdagnacht van 2.00 tot 4.00 uur op NPO Radio 2
3 augustus 2016

Hoe was je allereerste uitzending op NPO Radio 2?
Ik heb al drie keer mogen invallen, maar de eerste ‘echte’ keer was natuurlijk spannend! Ik kreeg meteen al veel reacties en er was zelfs een luisteraar die uitkeek naar ‘Wat Vindt Jan ervan?’, een item wat hij al eerder had gehoord tijdens mijn invalbeurten. In ‘Wat Vindt Jan ervan?’ vraag ik mijn buurman, een rasechte Amsterdammer, naar zijn mening over allerhande onderwerpen. En geloof me, Jan heeft overal iets over te zeggen!

Ook al staan vele luisteraars ’s nachts uit, wat maakt jouw programma helemaal AAN?
Ik neem luisteraars mee in mijn wereld. Die bestaat uit een vleugje actualiteit, veel maatschappelijke thema’s, weetjes over de muziek en artiesten die voorbij komen en natuurlijk mag humor niet ontbreken. Eten is mijn favoriete onderwerp en een belangrijk onderdeel van mijn leven. Dit wil ik een mooie plek in mijn programma geven.

Je hebt er nu één nacht op zitten. Waarin verschilt de NPO Radio 2 luisteraar van de FunX luisteraar?
Eigenlijk denk ik niet dat er veel verschil is. De woonplaats, leeftijd en achtergrond zijn bij zowel FunX als bij NPO Radio 2 erg divers. Luisteraars van beide zenders willen vermaakt worden door een toffe dj met goede muziek. Natuurlijk hebben ze wel een andere muzieksmaak: de FunX luisteraar vindt urban, oriental en Caribische muziek te gek. NPO Radio 2 luisteraars hebben een brede smaak en houden van klassiekers tot de laatste hits.

Wat is de eerste plaat die je gedraaid hebt een waarom?
Mijn eerste free choice was de akoestische versie van Come to my Door van Jose James en Emily King. Dat lied kan ik keer op keer beluisteren, heel hard meezingen en het steeds weer even prachtig vinden.

One’sy hoor je elke donderdagnacht van 02.00 tot 04.00 uur op NPO Radio 2.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)