LogoPers

Pinkpop-optredens Foo Fighters en Editors op NPO 3FM

De dagafsluiters van Pinkpop zijn Pearl Jam (vrijdag), Foo Fighters (zaterdag) en Bruno Mars (zondag). Maar de line-up biedt nog veel meer, zoals Snow Patrol, BLØF, The Offspring, The Script, Miss Montreal, Editors, The Kooks, Ronnie Flex & Deuxperience en tal van andere bekende namen.
14 juni 2018

De uitzendingen rond Pinkpop worden verzorgd door NTR, VPRO en BNNVARA.

Radio
Luisteraars van NPO 3FM kunnen tijdens Pinkpop een flink aantal optredens volgen, bijvoorbeeld van Lil Kleine, Blaudzun en Ronnie Flex & Deuxperience band. Daarnaast zijn akoestische sessies te horen met Maan, Donnie en Nothing but Thieves. NPO 3FM sluit elke festivaldag af (23.30 tot 00.00 uur) met een half uur live muziek uit optredens van de grootste live acts, zoals Foo Fighters (zaterdag) en Editors (zondag).

NPO 3FM doet drie dagen lang uitgebreid verslag van het festival: op vrijdag 15 juni van 19.00 tot 00.00 uur, zaterdag 16 juni van 16.00 tot 00.00 uur en zondag 17 juni van 16.00 tot 02.00 uur. 3FM-dj’s als Domien Verschuuren, Michiel Veenstra, Angelique Houtveen, Frank van der Lende en Sander Hoogendoorn interviewen festival-acts en laten luisteraars meegenieten van sfeer en concerten. De laatste twee uurtjes op zondagavond (van 00.00 tot 02.00 uur) zijn ingeruimd voor Pinkpop-verzoekjes van luisteraars tijdens de Pinkpop Afterparty.

Televisie
Pinkpop is live te volgen op het extrakanaal NPO 2 extra vanaf vrijdag 15 juni 16.00 uur tot en met zondag 17 juni 00.30 uur.

Op NPO 3 staan presentatoren Eric Corton, Eva Cleven, Michiel Veenstra en Frank van der Lende stil bij het festival onder de noemer Pinkpop 2018 LIVE!, te zien op zaterdag 16 juni vanaf 23.00 uur en op zondag 17 juni vanaf 19.25 uur. Op 23 juni passeren op NPO 3 om 22.20 uur nog eens alle hoogtepunten de revue.

Online
Online is Pinkpop uitgebreid te volgen via 3fm.nl/pinkpop en alle social media kanalen van NPO 3FM: Facebook, Twitter, YouTube, Instagram en Snapchat. Thuisblijvers genieten zo live van de festivalsfeer en de beste optredens. De festivalgangers zelf kunnen via de 3FM-site alles terugkijken als ze weer thuis zijn.

Terugblikken
Na het festival, van maandag 18 tot en met vrijdag 22 juni, wordt op NPO 2 extra teruggeblikt op Pinkpop 2018 in vijf uitzendingen. Uiteraard met de beste concerten en daarnaast is op maandag 18 juni vanaf 22.00 uur een twee uur durende documentaire te zien over Pinkpop-headliner Pearl Jam. Met daarin ook de beroemde sprong van Eddie Vedder van de camerakraan in het Pinkpop-publiek in 1992. Op de andere dagen starten de terugblikken om 23.00 uur.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)