LogoPers

Plasterk beantwoordt PVV-kamervragen NOS themacorrespondent

Eerder dit jaar stelde PVV Tweede Kamerlid Martin Bosma kamervragen over de aanstelling van politieke verslaggever Bram Schilham als eerste themacorrespondent van de NOS. Volgens de PVV zou de publieke omroep met het thema ‘Klimaatverandering en Energiepolitiek’ een te linkse keuze hebben gemaakt. Minister Plasterk liet in de Tweede Kamer weten het hier niet mee eens te zijn: “Dit is de vrije redactionele keuze van het NOS Journaal,” aldus Plasterk. “We leven in een vrij land, gelukkig.” Begin deze maand stelde PVV Tweede Kamerlid Bosma een aantal kamervragen aan Minister Plasterk omtrent de aantreding van Bram Schilham als eerste themacorrespondent bij de NOS. De keuze van de NOS zou volgens Bosma een aanwijzing opleveren dat zij kiest voor de linkse zaak. Plasterk gaf aan het hier oneens mee te zijn. Op de vraag waarom het NOS Journaal geen themacorrespondent Islamisering of Criminaliteit aanstelt antwoordde hij: “Dit is de vrije redactionele keuze van het NOS Journaal, en de regering heeft geen voornemen hierin te treden. We leven in een vrij land, gelukkig.”
13 augustus 2009

Eerste themacorrespondent
Bram Schilham wordt per 1 december 2009 de eerste themacorrespondent van de NOS met als specialisatie ‘Klimaatverandering en Energiepolitiek’. Als multimediaal themacorrespondent zal hij verschillende platforms van de NOS bekleden. Naast het verzorgen van nieuwsreportages op televisie en radio zal Schilham tevens een apart dossier en een blog bijhouden op internet.

Links noch rechts
In 2008 bleek uit imago-onderzoek dat de NPO heeft laten uitvoeren dat tweederde van de Nederlandse bevolking de programma’s van de publieke omroep links noch rechts georiënteerd vindt.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)