LogoPers

Prins Carlos opent Het Groene Station op NPO Radio 2

Vandaag om 9.00 uur gaf Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Carlos de Bourbon de Parme het startsein voor het Het Groene Station. De hele week zendt NPO Radio 2 uit vanaf Utrecht Centraal Station. NPO Radio 2-dj’s gaan de groene strijd aan met elkaar, artiesten komen live optreden en publiek kan dansen op de Energy Floor. Vrijdag 9 oktober wordt de groene opbrengst bekend gemaakt. NPO Radio 2 wil met de actie luisteraars op een positieve manier inspireren om een groene(re) lifestyle uit te proberen.  
5 oktober 2015

 

Opening

Prins Carlos, een van de architecten van het Nationaal Energieakkoord, opende vandaag samen met NPO Radio 2–dj Bart Arens Het Groene Station. De hele week van 9.00 uur tot 22.00 uur is NPO Radio 2 te horen vanuit een winkelpand in de stationshal bij perrons 14 en 15. Treinreizigers kunnen ter plekke stroom opwekken door te dansen op een speciale Energy Floor. Met die stroom geven bekende artiesten dagelijks live optredens op het station.

Groene dj’s

NPO Radio 2-dj’s Bart Arens, Wouter van der Goes, Gijs Staverman, Jasper de Vries en Jan-Willem Roodbeen strijden om de groenste dj te worden. De dj’s krijgen elke dag uitdagingen op het gebied van afval, voedsel, consumptie, vervoer en energie. Stefan Stasse geeft in zijn programma De Staat van Stasse dagelijks de tussenstand.

Vrijdag 9 oktober, op de Dag van de Duurzaamheid, om 23.15 uur wordt in het radioprogramma het Platenpaleis (BNN) live de uitslag van de groene strijd bekend gemaakt.

Kijk voor meer informatie en de downloadknoppen op www.npo.nl/groen.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)