LogoPers

Programma’s publieke omroep populair in buitenland

Programma’s van de publieke omroep zijn in trek bij buitenlandse omroepen en tv-zenders. De NPO heeft in Cannes op de internationale tv-beurs MIPCOM veel programma’s verkocht. Vooral documentaires en dramaseries doen het goed in het buitenland.
16 oktober 2014

Documentaires

Nederlandse documentaires worden goed gewaardeerd in het buitenland. Vooral Tegenlicht (VPRO) is populair. Publieke zenders uit Scandinavië, Spanje, Duitsland, Polen, Rusland, Taiwan, Zuid-Korea, Hong Kong en Argentinië hebben afleveringen uit 2013 en 2014 gekocht. Maar ook veel andere documentaires doen het goed in het buitenland. Land van Aankomst (IKON, NTR) is verkocht aan Frankrijk en Duitsland (ARTE) en In de rij voor Anne Frank (NOS) aan de Amerikaanse publieke omroep, het Franse Histoire en de Vlaamse VRT. De VRT kocht ook, evenals de Japanse publieke omroep NHK, de serie Eeuwig Jong (Omroep MAX). De Israëlische zender Channel 8 kocht Wij willen ook een kind (NTR) en Broers & Zussen (VPRO). In Denemarken (DR2), Estland (ERR) en Brazilië (Globosat) wordt de EO-documentaire FC Rwanda uitgezonden. De documentaire Hebreo -The Search for Salomone Rossi (Joodse Omroep) is verkocht aan Zweden (SVT).
 

Jeugddocumentaires

Een groot pakket jeugddocumentaires van Dok junior (KRO-NCRV) is verkocht aan Frankrijk en Duitsland (ARTE). ARTE heeft ook de nieuwe jeugddocumentaireserie over de rechten van het kind aangekocht, Just Kids (IKON). De jeugddocumentaireserie Full Proof (NTR) is aan de Italiaanse publieke omroep (RAI) verkocht. Veel interesse was er ook voor de internationaal bekroonde jeugdserie Bikkels. Bikkels werd eerder dit jaar bekroond met de Canadese BANFF Rocky Award for best Children’s Non-Fiction.DramaseriesOok Nederlands drama zit in de lift. Van God los 3 (BNN-VARA) is verkocht aan de Belgische zender Viewcom en De Prooi (BNN-VARA) aan de VRT. De VRT kocht ook de jeugddramaseries De Leeuwenkuil (AVROTROS) en De vier van Westwijk (AVROTROS). De jeugddramaserie Caps Club (AVRO-TROS) is verkocht aan Zweden (SVT) , Frankrijk, Duitsland (ARTE), Hong Kong (Radio Television Hong Kong) en Noorwegen (NRK). Daarnaast was er veel interesse in jeugddramaseries Taart (VPRO), Het verborgen eiland (KRO-NCRV), Jesse’s Wereld (KRO-NCRV) en Vrolijke Kerst (VPRO).
 

Infotainment

Buitenlandse interesse in Nederlandse reis- en natuurprogramma’s is er ook. Het Belgische VTM en KLM-Air France (voor vertoning aan boord) hebben Floortje naar het eind van de wereld (BNN-VARA) gekocht. De VRT gaat Freek in het Wild (VPRO) uitzenden.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)