LogoPers

Publieke Omroep, RTL en SBS brengen Actiedag voor Pakistan

Gezamenlijke persmededeling SBS, RTL, Publieke Omroep en SHO
20 augustus 2010

Donderdag 26 augustus aanstaande organiseren de Publieke Omroep, RTL en SBS samen met de SHO een Actiedag voor Pakistan, onder de noemer Actie 555. De Publieke Omroep, RTL en SBS zullen op TV, ieder op hun eigen wijze, aandacht besteden aan deze Actiedag voor Pakistan.

Met een gemeenschappelijk ‘basiskamp’ als vertrekpunt zal het publiek, vooral in bestaande programmering, over de ontwikkelingen in Pakistan worden geïnformeerd en worden opgeroepen een bijdrage te storten op Giro 555.

De publieke omroep zal op Nederland 2 op thematische wijze stilstaan bij deze Actiedag voor Pakistan. Ingeleid door Netwerk zal vanaf 20.50 uur een speciaal themaprogramma worden uitgezonden. Bij RTL 4 loopt Pakistan als een rode draad door de vooravond. SBS zal de aandacht hiervoor in Hart van Nederland en Shownieuws verzorgen.

Publieke en commerciële radiostations zoals Radio 2, Radio 538 en 3FM zullen, ieder vanuit hun eigen programmering, meedoen aan de actiedag. Verwacht wordt dat meer radiostations zich bij de Actiedag voor Pakistan zullen aansluiten.

Gezamenlijk doel is om het Nederlands publiek goed te informeren en zoveel mogelijk geld op te halen voor noodhulp in Pakistan.

Een centraal belpanel met bekende Nederlanders staat donderdag klaar om telefonische giften aan te nemen. De deelnemende omroepen en radiostations doen de gehele dag en avond verslag van hun vorderingen.

Eind juli werd Pakistan geconfronteerd met rampzalige overstromingen. Inmiddels zijn 15 tot 20 miljoen mensen afhankelijk van noodhulp.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)