LogoPers

Publieke omroep steunt besluit EBU om Rusland te weren van Eurovisie Songfestival

NPO en AVROTROS staan achter het besluit van de EBU om Rusland niet deel te laten nemen aan het Eurovisie Songfestival dit jaar in Turijn. Juist het Eurovisiesongfestival is een festival van verbinding en verbroedering en daar hoort een land dat de soevereiniteit van een buurland op zo’n grove wijze schendt, niet bij.

25 februari 2022

De EBU is als samenwerkingsverband van voornamelijk Europese publieke omroepen verantwoordelijk voor de jaarlijkse organisatie van het Eurovisie Songfestival, dat afgelopen jaar in Nederland werd gehouden. AVROTROS is de omroep die elk jaar verantwoordelijk is voor de Nederlandse inzending bij het evenement.

Mocht de EBU besluiten om de Russische leden van de EBU te schorsen, dan zullen we dat als NPO ondersteunen. We maken ons als publieke omroep grote zorgen over de veiligheid van alle Oekraïners en in het bijzonder over onze collega’s bij de Oekraïense publieke omroep. Daarnaast is de vrije nieuwsvoorziening in Oekraïne een punt van grote zorg en ook de veiligheid van alle journalisten die daar hun werk proberen te doen. We leven met hen mee.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)