LogoPers

Publieke omroep versterkt digitale transitie met nieuw bestuurslid Lucien Brouwer

Lucien Brouwer is door de Raad van Toezicht van de Nederlandse publieke omroep per 1 juli benoemd tot bestuurder van de NPO. Met de benoeming van Brouwer versterkt de publieke omroep de focus op de verschuiving naar on demand en online mediagebruik en de verdere uitbouw van de platforms NPO Start en NPO Luister.

“Lucien Brouwer is gezien zijn achtergrond en ruime ervaring de juiste persoon om de publieke omroep in de digitale transitie voort te stuwen en deze te versnellen. Samen met Frederieke Leeflang gaat hij uitvoering geven aan de gezamenlijke strategie van de NPO en de omroepen. Belangrijk onderdeel daarvan is het online mediagebruik”, zegt Tjibbe Joustra, Voorzitter Raad van Toezicht van de NPO. “We kiezen met de benoeming van Lucien dan ook bewust voor een bestuurder met veel kennis op het gebied van streaming, innovatie en technologie.”

In het verleden was Brouwer onder meer Chief Marketing Officer bij RTL Nederland en verantwoordelijk voor de groei en doorontwikkeling van het digitale platform Videoland. Sinds 1999 werkte hij voor een aantal grote (media)merken, zoals KPN, UPC Nederland/Ziggo en Liberty Global. Hij richtte zich daarbij onder meer op digitale productinnovatie, klanttevredenheid en veranderprocessen.

Lucien Brouwer: “In het dynamische medialandschap wil ik graag een bijdrage leveren aan het verder ontwikkelen van de platforms van de publieke omroep. Om zoveel mogelijk Nederlanders te bereiken met het diverse aanbod van alle omroepen ga ik me ervoor inzetten om de zichtbaarheid en vindbaarheid van de programma’s te optimaliseren. Ik kijk uit naar de samenwerking met alle collega’s van de NPO, de omroepen en andere betrokken partijen.”

Huidig NPO-bestuurder Paul Doop heeft inmiddels de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Joustra: “We zijn Paul dankbaar voor zijn enorme inzet en betrokkenheid de afgelopen vijf jaar. Met de wijze waarop hij invulling heeft gegeven aan zijn rol in de Raad van Bestuur heeft Paul een grote bijdrage geleverd aan de publieke omroep.”

Vanaf 1 juni treedt Lucien Brouwer in dienst bij de NPO en vanaf 1 juli maakt hij onderdeel uit van de Raad van Bestuur van de NPO.

 

Noot voor pers, niet voor publicatie:
Bijgaande foto is vrij van rechten te gebruiken met als bronvermelding: Roy Beusker. 

Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina

Download foto
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)