LogoPers

Publieke radiozenders doen verslag van 4 en 5 mei

 
4 mei 2015

Op 4 mei besteden de publieke radiozenders uitgebreid aandacht aan de Nationale Dodenherdenking. Op 5 mei is op de radiozenders te horen hoe Nederland de vrijheid viert. Diverse radioprogramma’s zenden tijdens Bevrijdingsdag 2015 rechtstreeks uit vanaf verschillende locaties, van het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek tot het Bevrijdingsfestival in Zwolle. 

Nationale Dodenherdenking 2015
Op de dag dat wij onze landgenoten herdenken die als gevolg van oorlog zijn omgekomen, doet NPO Radio 1 verslag van de Nationale Herdenking in Amsterdam, vooraf gegaan door een herdenkingsdienst in De Nieuwe Kerk (NOS). Op NPO 3FM doet Fleur Wallenburg (NOSop3) bij het programma Dit is Domien verslag van de herdenkingsplechtigheid op de Dam. Ook NPO Radio 4 staat in het teken van de Nationale herdenking en zendt vanaf 20:05 uur het 4 mei-concert uit: de Anne Frank Cantate, uitgevoerd door het Nederlands Philharmonisch Orkest en solisten onder leiding van Antony Hermus.

Bevrijdingsdag 2015
De publieke radiozenders staan op 5 mei in het teken van 70 jaar bevrijding. Luisteraars kunnen via verschillende radiozenders de vrijheid vieren en genieten van de Bevrijdingsfestivals, verspreid over het hele land.

NPO Radio 1 duikt elk uur het verleden in met nieuwsbulletins uit 1945: wat gebeurde er in Nederland op 5 mei 70 jaar geleden? Verder doet de publieke nieuwszender verslag van het Veteranendefilé in Wageningen en van de Bevrijdingsfestivals. NPO Radio 2 zendt van 12.00 tot 01.00 uur live uit vanaf het Bevrijdingsfestival in Zwolle, met headliners als The Common Linnets, Racoon, Matt Simons en Typhoon. Onder andere Gijs Staverman, Wouter van der Goes en Corne Klijn doen verslag van het druk bezochte Bevrijdingsfestival van Overijssel. NPO 3FM verslaggevers Giel Beelen en Frank van der Lende vliegen de hele dag mee met de helikopter van Jett Rebel en Dotan, die dit jaar Ambassadeurs van de Vrijheid zijn. Giel en Frank doen verslag vanaf de bevrijdingsfestivals in Den Bosch, Wageningen, Amsterdam, Den Haag en Haarlem.
Alle NPO Radio 4 programma’s besteden aandacht aan muziek die te maken heeft met vrijheid. De publieke klassieke zender praat o.a. met Tosca Opdam, soliste tijdens het Bevrijdingsconcert 2015 dat wordt uitgezonden op NPO 1. Van 12:00 tot 19.00 uur viert NPO Radio 5 70 jaar bevrijding met zijn luisteraars, live vanuit het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek. Gasten, luisteraars en experts praten onder meer over de rol van radio bij de bevrijding.

Alle live-uitzendingen op 4 en 5 mei zijn ook live volgen op npo.nl.

Voor een overzicht: npo.nl/4en5mei

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)