LogoPers

Raad van Bestuur besluit definitief tot reorganisatie NPO

De aangekondigde reorganisatie van de NPO gaat - nu de Ondernemingsraad zijn advies heeft uitgebracht - definitief door. Dat heeft de Raad van Bestuur van de Publieke Omroep vandaag aan het personeel medegedeeld.    
8 december 2011

Bij de reorganisatie zal een kwart van de in totaal 400 medewerkers van de NPO zijn baan verliezen, zo is de verwachting. Eerder werd al besloten om aantal directies terug te brengen van 6 naar 3 en het aantal bestuursleden terug te brengen van 3 naar 2. Met de reorganisatie denkt de NPO structureel 24 miljoen te kunnen bezuinigen. Bestuursvoorzitter Henk Hagoort spreekt van een ingrijpende beslissing met grote personele gevolgen die keihard aankomen. In totaal moet de landelijke publieke omroep 127 miljoen bezuinigen.

Voor twee afdelingen - Ondertiteling TT888en Rechten- & Zendtijdverantwoording - heeft de Raad van Bestuur de reorganisatie opgeschort. De aankomende drie maanden wil de Raad van Bestuur de voorgenomen personeelsreductie bij deze afdelingen toetsen. Zo wordt bij de eerste afdeling eerst een test met geautomatiseerd ondertitelen uitgevoerd. Hagoort daarover: 'Dat kan leiden tot handhaving van de personeelsreductie óf tot aanpassing van de plannen. Daarbij geldt wel de eis dat we hoe dan ook de bezuinigingsdoelstelling moeten halen.'

 

 

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)