LogoPers

Radio- en televisiemaker Wim Brands overleden

Maandag 4 april is radio- en televisiemaker Wim Brands overleden. De VPRO heeft dit op hun website bevestigd. Maandag 4 april is radio- en televisiemaker Wim Brands op 57-jarige leeftijd in zijn woonplaats Amsterdam overleden. De VPRO is droef en verslagen. Hiermee heeft de omroep een van zijn bekende en gewaardeerde makers verloren.
5 april 2016

Hoewel de laatste jaren vooral actief voor televisie waar hij sinds 2005 zijn wekelijkse programma VPRO Boeken presenteerde, was Wim Brands al sinds de jaren tachtig bekend van vele VPRO-radio-uitzendingen vooral op het terrein van literatuur en filosofie. Zo was hij samen met Wim Noordhoek oprichter van het programma De Avonden. Hij maakte geruime tijd op Radio 1 het wekelijks interviewprogramma Brands met Boeken. Ook werkte Wim Brands voor Human.

 

In memoriam Wim Brands op NPO 2

Vanavond is er om 23.50 uur in verband met het overlijden van dichter, radio- en televisiemaker Wim Brands op NPO 2 het programma 'In memoriam: Wim Brands' uitgezonden. Bij wijze van in memoriam herhaalt de VPRO een portret van de schrijfster Annie Proulx dat Wim Brands in 2013 maakte in de reeks 'Boeken op reis'.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)