LogoPers

Radio 2 en 3FM marktleiders in doelgroep

Radio 2 en 3FM zijn momenteel marktleider in hun doelgroep. Met een luistertijdaandeel van 20,6 procent is 3FM marktleider in de doelgroep (15-34 jaar). Vorig jaar in dezelfde periode (mei/juni) haalde 3FM in deze doelgroep nog een aandeel van 17,7 procent. Ook Radio 2 is marktleider in zijn doelgroep (35-54 jaar) met een aandeel van 13,0 procent. Het aandeel voor Radio 2 stond een jaar geleden nog op 10,5 procent. Dit blijkt uit de vandaag gepubliceerde cijfers van het Continu Luisteronderzoek verzorgd door Intomart GfK in opdracht van het RAB (Radio Advies Bureau).
23 juli 2009

Het luistertijdaandeel (10+ jaar) van publieke popzender 3FM groeit spectaculair. 3FM scoort deze maand 0,6 procent hoger dan bij de vorige meting en komt uit op een aandeel van 8,9 procent. Dat is het hoogste aandeel sinds de zomer van 2003. Ook Radio 2 haalt een hoog aandeel van 10,4 procent, een volle procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar (mei/juni).

Landelijke publieke radio houdt winst vast
De winst die 3FM boekt, zorgt wederom voor een stijging van het luistertijdaandeel van de landelijke publieke radiozenders. Het totale aandeel komt op 30,4 procent, een groei van 1,9 procent ten opzichte van de dezelfde periode vorig jaar (mei/juni), toen het aandeel uitkwam op 28,5 procent.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)