LogoPers

Radio 2 Mijlpaal voor Caro Emerald

Radio 2 eert zangeres vanwege haar opmerkelijke prestatie binnen de Nederlandse popmuziek
26 mei 2014

Zojuist maakte Radio 2 dj Gijs Staverman bekend dat de Radio 2 Mijlpaal naar Caro Emerald gaat. Gijs sprak met de zangeres, die enthousiast reageerde. Ze krijgt de prijs vanwege haar indrukwekkende carrière die in vijf jaar tijd is neergezet. Door deze opmerkelijke prestatie is ze van grote betekenis voor de Nederlandse popmuziek. Sinds haar debuutsingle Back It Up in 2009 is de zangeres een vaste muzikale waarde op Radio 2. Vrijdag 19 september wordt de officiële uitreiking van de Radio 2 Mijlpaal omlijst met een uniek concert van Caro Emerald in TivoliVredenburg in Utrecht.

De populariteit van de muziek van Caro Emerald is binnen 5 jaar de eigen landsgrenzen ontstegen. Ron Stoeltie manager Evenementen Radio 2 prijst Caro Emerald voor haar opmerkelijke carrière in korte tijd: "Vijf jaar geleden had Caro met haar debuutsingle Back It Up gelijk een mooie hit te pakken en eind 2009 volgde A Night Like This. Met haar opmerkelijke sound, haar uitstraling en haar mooie nummers veroverde ze vele harten in ons land. De vonk sloeg al snel over naar Europa. De Radio 2 Mijlpaal is voor ons een mooie gelegenheid om Caro en haar team in het zonnetje te zetten voor deze bijzondere prestatie." De zangeres is volgens Stoeltie van grote betekenis voor de Nederlandse popmuziek. "Caro is een mooi voorbeeld van hoe succesvol Nederlandse muziek in het buitenland kan zijn. Ze is een geweldige zangeres en een ware ambassadrice voor ons land. De prijs komt haar en haar team van harte toe."

Caro Emerald
Op 6 juli 2009 bracht Grandmono Records de eerste single Back It Up van Caro Emerald uit. Het label werd door producers David Schreurs en Jan van Wieringen met Caro speciaal opgericht om eigen muziek uit te brengen. Op 29 januari 2010 verscheen het succesvolle eerste album Deleted Scenes from the Cutting Room Floor, geïnspireerd op muziek en films uit de jaren ‘40 en ‘50. Het album met een geheel eigen stijl gooide hoge ogen en bestormde in rap tempo de Nederlandse en buitenlandse hitlijsten. Het album werd uitgebracht in meer dan 40 landen. In Nederland werd het album 6 x platina en het best verkochte album van 2010. De single A Night Like This van het album bereikte de nummer-1 positie in de Single Top 100. Caro Emerald en haar team hadden ook internationaal succes en ontvingen talrijke nationale en internationale onderscheidingen. Ook trad de zangeres op in tientallen radio- en tv shows in Europa. Meer dan 1,3 miljoen albums werden verkocht en de internationale doorbraak was een feit. Op 3 mei 2013 verscheen het tweede album The Shocking Miss Emerald. De levendige Europese kunst-, entertainment- en modescène uit de jaren 1920-1960 vormden de inspiratiebron. Het album, met de hit Tangled Up, behaalde bij ons de eerste positie in de Album Top 100. Ook in het Verenigd Koninkrijk kwam het album op nummer 1 binnen.

De Radio 2 Mijlpaal
De Radio 2 Mijlpaal markeert elk jaar een belangrijk muzikaal moment in de carrière van een Nederlandse band of artiest. De winnaar van de Radio 2 Mijlpaal geeft een speciaal concert en ontvangt een voor de gelegenheid ontworpen beeld. De Zeeuwse band BLØF kreeg in 2012 als eerste de Radio 2 Mijlpaal, in 2013 viel deze eer te beurt aan Acda en de Munnik. De publieke muziekzender uit met deze prijs grote waardering voor opmerkelijke prestaties binnen de Nederlandse popmuziek.

Voor meer informatie: http://www.radio2.nl

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie: Radio 2 Communicatie:
Noëlle Beyne t: 035 – 6774167, m: 06 – 51809133, e: noelle.beyne@omroep.nl
Wilma van Dormalen t: 035 - 6777453, m: 06 – 24218281, e: wilma.van.dormalen@omroep.nl
Anneke de Vries t: 035 - 6773094, m: 06 – 30576917, e: anneke.de.vries@omroep.nl

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)