LogoPers

Radio 2 Top 2000 start een dag eerder

De Radio 2 Top 2000 start dit jaar op 25 december. De radio kan vanaf eerste kerstdag 12.00 uur aan voor de marathonuitzending met de 2000 favoriete platen van de luisteraar. Dat is twaalf uur eerder dan in voorgaande jaren. De elfde editie van de Top 2000 dreigde in tijdnood te komen. Het is niet meer haalbaar om 2000 platen in 144 uur te draaien. Dit jaar kunnen luisteraars weer stemmen op de toplijst. Stemmen kan van 16 november tot en met 4 december op de website van het radiostation. Vorig jaar maakte Radio 2 vanwege de jubileumeditie de tussenstand op van tien jaar Top 2000.
7 oktober 2009

“Toen de Top 2000 tien jaar geleden begon stonden er relatief veel korte platen uit de jaren 60 in de lijst. Die nummers hebben een lengte van twee, drie minuten. Naarmate de tijd voortschreed zijn er steeds meer "jongere" platen in de lijst gekomen en die zijn gemiddeld een stuk langer”, zegt Radio 2 zendermanager Kees Toering. “Het kwam steeds vaker voor dat platen voortijdig werden afgebroken en dat is zonde. De presentatoren kregen steeds minder tijd om de platen aan en af te kondigen en de reacties van luisteraars voor te lezen. We willen dit voorkomen door twaalf uur eerder met de Top 2000 te beginnen.”

Radio 2 Top 2000
Sinds de millenniumeditie in 1999 is de Radio 2 Top 2000 uitgegroeid tot een 'sentimental journey' waaraan miljoenen mensen plezier beleven via radio, televisie en internet. De Top 2000 trok in 2008 via radio, televisie en internet 10,6 miljoen mensen. Dat is 75% van de Nederlandse bevolking van tien jaar en ouder. Hiermee brak het crossmediale evenement van de publieke omroep opnieuw een record.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)