LogoPers

Radio 2 trapt af met de Avond en de Nacht van Alpe d’HuZes: Nederlandse Publieke Omroep volgt inzamelingsactie op de voet

Radio 2 staat woensdagavond 5 juni en donderdag 6 juni in het teken van de inzamelingsactie Alpe d’HuZes. Om 20.00 uur trapt de marathonuitzending op Radio 2 in Hilversum af met de Avond en de Nacht van Alpe d’HuZes.
30 mei 2013

In de vroege ochtend schakelt het radiostation over naar de berg in de Franse Alpen. Radio 2 dj’s van verschillende omroepen doen de hele dag uitgebreid verslag van de sportieve prestaties van de fietsers, die geld ophalen voor onderzoek naar kanker. Luisteraars worden nauwkeurig op de hoogte gehouden van het evenement. Alpe d’HuZes op Radio 2 sluit na de bekendmaking van het eindbedrag rond 21.00 uur af.

De publieke muziekzender start woensdag 5 juni om 20.00 uur vanuit de Vorstin in Hilversum met de avond en de nacht van Alpe d’HuZes. In het drie uur durende programma ‘Kunst met een K’ treden diverse artiesten op. Onder andere Bennie Jolink, Joost Marsman, Henk Westbroek (met het Goede Doel), Joris Linssen (met Caramba), Coosje Smid (dochter van Ernst Daniel Smid), Leo Blokhuis en Ricky Koole zijn te gast. Naast optredens horen luisteraars persoonlijke verhalen van de artiesten over de ziekte kanker en komen updates uit sportscholen van de actie ‘Nederland spint voor Alpe d’HuZes’. De presentatie is in handen van Felix Meurders. Publiek is welkom in de Vorstin. De opbrengst van de kaartverkoop (entree: € 15,-) gaat naar Alpe d’HuZes.

Om 23.00 uur begint de nacht van Alpe d’HuZes in de Radio 2 studio in Hilversum met live schakelingen naar de berg en een vooruitblik op de start. Om 4.30 uur schakelt Radio 2 rechtstreeks over naar de start van Alpe d’HuZes onderaan de berg. Luisteraars horen de hele dag vanaf de berg updates, interviews, verslagen en optredens, verzorgd door diverse omroepen van de Nederlandse Publieke Omroep. Om de deelnemers aan te moedigen draait het radiostation muzikale verzoekjes uit de Shout To The Top 600, een lijst met platen samengesteld door de deelnemers aan Alpe d’HuZes. Rond 21.00 uur sluit Alpe d’HuZes op Radio 2 af met een verslag van de bekendmaking van het eindbedrag op de berg.

Ruimschoots aandacht voor Alpe d’HuZes bij de Nederlandse Publieke Omroep
Vanaf maandag 3 juni is de hele week op Nederland 1 om 19.30 uur aandacht voor Alpe d’HuZes. Op maandag en dinsdag zendt de NCRV portretten uit van deelnemers met hun motivatie om mee te doen in Op weg naar Alpe d’HuZes. Op woensdag en donderdag doen Caroline Tensen (NCRV) en Herman van der Zandt (NOS) live-verslag van Alpe d’HuZes met gesprekken met deelnemers, diverse reportages én op donderdag de bekendmaking van het eindbedrag. Het Radio 2 programma Knooppunt Kranenbarg (NCRV) zendt de hele week al op de berg uit. Het themakanaal Best 24 zendt donderdag vanaf 12.00 uur live vanaf de berg uit. Deze marathonuitzending bestaat uit live-beelden van de koers en finish, aangevuld met diverse videoreportages die in de aanloop naar het evenement zijn opgenomen, of op de dag zelf op de berg worden gemaakt door een verslaggever.

Hashtag #ad6
Voor meer informatie: www.radio2.nl en www.ncrv.nl

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Radio 2 Communicatie:
 
• Wilma van Dormalen t: 035 - 6777453, m: 06 – 24218281, e: wilma.van.dormalen@omroep.nl
• Noëlle Beyne t: 035 – 6774167, m: 06 – 51809133, e: noelle.beyne@omroep.nl
• Anneke de Vries t: 035 - 6773094, m: 06 – 30576917, e: anneke.de.vries@omroep.nl

 

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)