LogoPers

Radio 2 Weekend met 4 nieuwe programma’s

Radio 2 start op 5 september met vier nieuwe weekendprogramma’s. Diana Sno (38) is de nieuwe stem op zaterdag- en zondagochtend. Zij presenteert voor de NCRV het programma SnoTime! van 06.00 tot 09.00 uur. Zaterdagavond heet op Radio 2 vanaf 5 september The Best of 2night. Van 18.00 tot 24.00 uur draaien achtereenvolgens Rob Stenders (VARA), Bert Haandrikman (KRO) en Edwin Diergaarde (TROS) de beste platen.
2 september 2009

‘Met de nieuwe programma’s op geeft Radio 2 een belangrijk signaal naar zijn luisteraars’, zegt Kees Toering, zendermanager van Radio 2. ‘Radio 2 kijkt heel goed naar zijn doelgroep en wij proberen steeds ons programma-aanbod en de programma-inhoud af te stemmen op de behoefte en wensen van de luisteraars. In 2008 hebben we de muzieklijst van de zender al kritisch onder de loep genomen. We hebben het percentage oudere platen teruggebracht en meer muziek uit de laatste 20 jaar toegevoegd. Daarmee verbeterde de beluistering van de zender direct. Met Diana Sno kunnen de luisteraars de weekendochtenden ontspannen beginnen en met drie grote radionamen op de zaterdagavond van Radio 2 hopen we veel luisteraars te verleiden op dat tijdsstip de radio aan te zetten en te genieten van vooral heel veel fantastische muziek.”

The Best of 2night
Rob Stenders, Bert Haandrikman en Edwin Diergaarde nemen de Radio 2 microfoon op de zaterdagavond van elkaar over. Elk maken ze twee uur radio voor The Best of 2Night. Muziek is de grote rode draad in alle programma’s met de nadruk op de beste pop & rockmuziek uit de afgelopen drie decennia. U2, Prince, Simple Minds, Lenny Kravitz, Tina Turner en Coldplay. Via Radio2.nl kunnen luisteraars wekelijks stemmen op The Best Of.... Een lijst met 20 platen van één artiest. In The Best of 2night wordt de Top 5 gedraaid én de opmerkelijke track die het nét niet haalde.

Nationale Aan de Slag Dag
Naast nieuwe programma’s presenteert Radio 2 op 7 september als nieuw initiatief de Nationale Aan de Slag Dag. Op deze dag viert de radiozender samen met de luisteraar het begin van het nieuwe werk- en studieseizoen, omdat op 7 september voor het eerst na de vakantie heel Nederland weer gezamenlijk aan het werk en naar school gaat. Met veel muziek en speciale actie.

Met de nieuwe zaterdagavond van Radio 2 verschuift het programma Easy Listening (MAX) met Meta de Vries naar het uur van 24.00 tot 01.00 uur. Musical Moods (AVRO) met Frits Sissing wordt vanaf 6 september uitgezonden op de zondagavond van 22.00 tot 23.00 uur.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)