LogoPers

Radio 4 viert heropening De Doelen met downloadactie

De Rotterdamse Concertzaal De Doelen opent na een maandenlange renovatie de deuren weer voor het publiek. Radio 4 viert dit in samenwerking met de AVRO met een unieke downloadactie. De klassieke zender trakteert zijn luisteraars met vier muziekstukken van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Concertzaal De Doelen fungeert als thuishaven voor het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Vanaf 27 september komt er iedere dag een muziekstuk online. De werken zijn drie maanden gratis te downloaden.
24 september 2009

De vier stukken die Radio 4 en de AVRO aanbiedt van het Rotterdams Philharmonisch Orkest met hoornist Martin van de Merwe zijn het eerste en tweede hoornconcert en de Mondscheinmusik uit Capriccio van Richard Strauss en het Concertstuk voor vier hoorns en orkest van Robert Schumann. De stukken zijn vanaf 27 september te vinden op www.radio4.nl. Die dag is tevens het Rotterdams Philharmonisch Orkest onder leiding van Yannick Nézet-Séguin live vanuit De Doelen te horen vanaf 14.00 uur op Radio 4 met werken van Strauss en Mahler. Naast de uitzending op Radio 4 is het concert ook live te zien via de webcast op Radio4.nl.

Het is niet de eerste keer dat Radio 4 gratis muziek online aanbiedt. Eerder waren werken van onder andere Schubert, Beethoven en Bruckner gratis te downloaden ter ere van het 120-jarig jubileum van het Koninklijk Concertgebouworkest. Naar aanleiding van de 80ste verjaardag van Bernard Haitink eerder dit jaar trakteerde Radio 4 zijn luisteraars op unieke muziekstukken van de wereldvermaarde dirigent. Vanuit de hele wereld was er maandenlang een overweldigende belangstelling voor de website Radio4.nl.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)