LogoPers

Radio 6 een maand in het teken van Blue Note

Radio 6 staat vanaf aankomende maandag vier weken in het teken van muzieklabel Blue Note dat 70 jaar bestaat. Het jazzlabel bracht veel legendarische albums van grote jazz- en bluesartiesten uit, waaronder albums van Art Blakey, Thelonious Monk, Herbie Hancock, Norah Jones en Clifford Brown. In de programma’s op Radio 6 veel aandacht voor Blue Note artiesten en muziek.
14 oktober 2009

In het ochtendprogramma The Beat (KRO) staat iedere ochtend een klassiek Blue Note-album centraal als Classic Jazz Album. In Cantina (VPRO) veel aandacht voor vinyl, de ouderwetse platen zijn weer helemaal terug. Steef Cuijpers draait in zijn programma veel muziek vanaf de platenspeler. Sylvana Simons ontvangt in haar programma Sylvana’s Choice (NPS) verschillende gasten, van Blue Note-kenners als Hans Mantel tot artiesten als zangeres Denise Jannah. In haar gelijknamige televisieprogramma zijn vier korte documentaires te zien over de geschiedenis van het label. Sylvana’s Choice is iedere zondag te zien bij de NPS op Nederland 2 om 17.10 uur. Aansluitend zendt Cultura, via digitale televisie en internet, een Blue Note-concert uit.
In het middagprogramma Mijke’s Middag (NPS) draait het de komende weken allemaal om live muziek. Iedere vrijdag treden er Nederlandse Blue Note artiesten op.

Op de website van Radio 6 kunnen bezoekers via de speciale Blue Note-luisterpaal naar bekende en minder bekende Blue Note-albums luisteren. Complete albums als ‘Birdland 1951’ van Miles Davis, ‘Moanin’ van Art Blakey, ‘Tourist’ van St Germain en ‘Yellow Brick Road’ van de Nederlandse Sabrina Stark staan vanaf maandag 12.00 uur online.

Radio 6
Radio 6 is het jazz radiostation van Nederland. Hier hoor je jazz, soul, blues en rhythm & blues, van North Sea tot Bimhuis. Op de dynamische Radio 6 website treffen programmamakers en luisteraars elkaar. Met info over de programma’s, muziek, actuele festivals, video, on demand opnames, blogs, recensies en achtergronden. Radio 6 is in heel Nederland te beluisteren op de kabel en via internet.
Bel gratis telefoonnummer 0800 - 026 26 66 voor informatie over de kabelfrequentie.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)