LogoPers

Radio 6 Icon Award 2014 voor Nile Rodgers

Radio 6 reikte zojuist op het North Sea Jazz festival de Radio 6 Icon Award uit aan muzikant en producer Nile Rodgers. De publieke soul- en jazzzender eert Rodgers voor zijn muzikaliteit en vernieuwende invloed op de disco- en funkmuziek.
13 juli 2014

Met de Icon Award huldigt Radio 6 jaarlijks een artiest voor zijn of haar muzikaliteit en onderscheidende rol in en vernieuwende invloed op de soul- en jazzmuziek. De frontman van Chic kreeg de Award in de Radio 6 studio bij Ahoy uit handen van Radio 6 zendermanager Wilbert Mutsaers: "Nile Rodgers is een gitaarvirtuoos en groot producer. Zijn invloed op de soul, disco, pop en funk is groot. Hij drukt zijn unieke stempel al ruim 40 jaar op de muziek, zijn handtekening herken je direct. Onmiskenbaar een icoon." Eerder ontvingen Marcus Miller (2013) en Maceo Parker (2012) de Radio 6 Icon Award.

Bij het grote publiek werd Nile Rodgers bekend als de basgitarist van de funky discoformatie Chic. In de jaren 70 en 80 was de invloed van de band Chic op de discomuziek enorm. De kenmerkende strakke beats, funky bas en ritmische gitaarriffs  maken het geluid van Chic one of a kind, herkenbaar in tracks als ‘Le Freak’ en ‘Good Times’. Als producer werkte Rodgers met topartiesten zoals Sister Sledge, Diana Ross, David Bowie, Madonna en Duran Duran. In 2013 werkte hij mee aan Daft Punk’s album Random Access Memories, met daarop de nummer 1 hit ‘Get Lucky’. Het werd de zomerhit van 2013. 

De Radio 6 Soul & Jazz Awards
De Radio 6 Icon Award is onderdeel van de Radio 6 Soul & Jazz Awards. Op donderdag 2 oktober 2014 reikt de publieke soul en jazz-zender vanuit de Amsterdamse Westerunie de Soul & Jazz Awards uit. Luisteraars bepalen welke genomineerde soul en jazzartiesten van eigen bodem naar huis gaan met een Soul & Jazz Award.

Radio 6 Soul & Jazz
Radio 6 is het publieke soul- en jazzradiostation van Nederland. De luisteraar hoort hier vierentwintig uur per dag de beste soul en jazz. Van Miles Davis tot Caro Emerald en van Stevie Wonder tot Adele. Radio6.nl is het online platform met de radioplayer, live-beelden uit de studio, het laatste muzieknieuws, concerttips en achtergronden bij de programma's en gedraaide muziek. Radio 6 Soul & Jazz is in heel Nederland te beluisteren op de kabel, via radio6.nl, via de Radio 6 App, satellietontvanger en via Digital Radio+, de nieuwe manier van digitaal radioluisteren.

Voor meer informatie: www.radio6.nl/

 

 

Noot voor de redactie:


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Radio 6 Communicatie:

Noëlle Beyne : 035 – 6774167, 06 – 51809133, noelle.beyne@omroep.nl
Anneke de Vries: 035 - 6773094, 06 – 30576917, anneke.de.vries@omroep.nl

 

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)