LogoPers

Radio 6 live vanaf North Sea Jazz festival

Op 11, 12 en 13 juli zijn onder muziekliefhebbers alle oren en ogen gericht op het North Sea Jazz festival in Ahoy, Rotterdam. De publieke soul & jazz-zender doet drie dagen lang live verslag vanuit de studio in Ahoy.
9 juli 2014Niet alleen bezoekers, maar ook luisteraars van Radio 6 genieten van North Sea Jazz 2014, met dit jaar grote internationale soul en jazzartiesten als Pharrell Williams, Robin Thicke, Gregory Porter, Stevie Wonder, Joss Stone, Quincy Jones, Ibrahim Maalouf, Outkast, Nile Rodgers & Chic, Sharon Jones & the Dap-Kings en Charles Bradley. Ook artiesten van eigen bodem als Bo Saris, Kapok, Giovanca, Kovacs, Shirma Rouse en Koffie maken deel uit van het gevarieerde programma van het grootste en bekendste jazzfestival van Nederland.

Radio 6 dj’s Angelique Houtveen, Corne Klijn, Jaap Brienen, Mijke van Wijk en Winfried Baijens doen drie dagen lang verslag van het North Sea Jazz festival: vrijdag van 14.00 tot 01.00 uur en zaterdag en zondag van 12.00 tot 01.00 uur. De verslaggevers mengen zich tussen het publiek en lopen backstage, op zoek naar de mooiste North Sea Jazz verhalen en ervaringen. Ieder uur lezen NOSop3 nieuwslezers Wouter Walgemoed en Bart Jan Cune die dagen live vanuit de Radio 6 studio het nieuws. De Radio 6 uitzendingen zijn deels in beeld en geluid te volgen via het digitale kanaal NPO Cultura.

Radio 6 Icon Award
Jaarlijks reikt de publieke soul en jazz-zender de Icon Award uit tijdens het North Sea Jazz festival. Met de Icon Award huldigt Radio 6 Soul & Jazz een artiest voor zijn of haar muzikaliteit en de onderscheidende rol in en vernieuwende invloed op de soul- en jazzmuziek. De Icon Award is onderdeel van de Radio 6 Soul & Jazz Awards, die de zender op donderdag 2 oktober 2014 uitreikt in de Westerunie te Amsterdam.

Op televisie
Zaterdag 12 (vanaf 22.25 uur) en zondag 13 juli (vanaf 22.45 uur) doet de NTR op Nederland 3 en op NPO Cultura (vanaf 18.00 uur) uitgebreid verslag van het North Sea Jazz Festival. Het tv-programma bevat korte reportages, interviews en veel muziekfragmenten. De presentatie is in handen van Sylvana Simons, Winfried Baijens en Andrew Makkinga.

Online
Via de Radio 6 website mis je geen moment van wat er in de Radio 6 studio in Ahoy gebeurt. Houd Radio6.nl in de gaten voor complete concerten, concertverslagen, interviews, foto’s, video’s en andere North Sea Jazz-fragmenten.

The Best of North Sea Jazz
Nagenieten van het festival kan met ‘The Best of North Sea Jazz’ van maandag 14 tot en met zondag 20 juli op Radio 6 Soul & Jazz. De NTR blikt op zaterdag 19 juli nog één keer terug op alle hoogtepunten van het festival: Nederland 3, van 23.55 tot 01.25 uur.

Voor meer informatie: www.radio6.nl 

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)