LogoPers

Radio 6 presenteert week lang The Best of North Sea Jazz

De grote aandacht van de jazz-zender Radio 6 voor North Sea Jazz krijgt na het festivalweekend een vervolg. Van maandag 13 tot en met vrijdag 17 juli worden in alle programma’s diverse livetracks uitgezonden. Verder kijkt Radio 6 met onder meer interviewfragmenten en volledige concertopnames de hele week terug op de jongste editie van het vermaarde jazzfestival.
13 juli 2009

Iedereen - festivalbezoekers, luisteraars en televisiekijkers - kan de hele week via een sms naar 6660 (€ 025 p.o.b.) hoogtepunten van het afgelopen North Sea Jazz-festival doorgeven. Via de speciale North Sea Jazz-website op Radio6.nl zijn veel concerten van het festival terug te luisteren. Op deze site van Radio 6 en NPS Nieuwe Media staan ook veel recensies, foto’s, interviews en biografieën.

Enkele Radio 6-programma’s uitgelicht:

The Beat
In ‘The Beat’ (7 – 10 uur) praten de Radio 6-presentatoren na over hun hoogtepunten en meest memorabele North Sea Jazz-momenten.

Cantina
Het programma ‘Cantina’ (12 – 14 uur) neemt iedere dag een ander instrument als leidraad om terug te kijken op het jazzevenement.

Sylvana's Choice
In ‘Sylvana’s Choice’ (14 – 16 uur) blikt de nieuwe Radio 6-presentatrice Sylvana Simons vooral terug op de concerten van de soulmuzikanten uit het North Sea Jazz-programma.

De zomer van 6
In 'De zomer van 6' (16 – 19 uur) iedere middag een live-registratie van een concert van North Sea Jazz. Maandag 13 juli zijn in ‘De zomer van 6’ opnames te horen van de Chucho Valdés Bigband. De zeer begaafde Cubaanse (latin)jazzpianist is een van de grote krachten achter de verspreiding van latin music in de jazz.
De andere dagen zijn in ‘De zomer van 6’ te horen: Spanish Harlem Orchestra (dinsdag), Quasimode (woensdag), Kyteman’s Hiphop Orkest (donderdag) en Mariza (vrijdag).

In concert
Het programma 'In concert: The Bands' (22 – 24 uur) presenteert maandag live-opnames van het concert dat het Vanguard Jazz Orchestra gaf op North Sea Jazz. De basis voor het Vanguard Jazz Orchestra werd gelegd midden jaren ‘60, toen Mel Lewis en Thad Jones jarenlang iedere maandagavond in de Village Vanguard speelden, de jazzclub in New York City. Beide zijn overleden maar hun muzikale erfenis is stevig verankerd in dit orkest van wereldklasse.

Radio 6
Radio 6 is het publieke radiostation voor jazz, blues en rhythm & blues. De muziekliefhebber vindt op de zender bevlogen radiomakers met aandacht voor muziek en cultureel-informatieve programma’s. De Radio 6 website is het dynamische spoorboekje over de zender waar programmamakers en luisteraars elkaar treffen. Om kennis uit te wisselen over de programma’s, muziek, blogs, recensies en achtergronden. Radio 6 is in heel Nederland te beluisteren op de kabel en via internet.

Bel gratis telefoonnummer 0800 - 026 26 66 voor informatie over de kabelfrequentie.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)