LogoPers

Raphaël Zaghdoudi (10) vandaag de zenderbaas van NPO Zapp

De tienjarige Raphaël is vandaag de baas van de publieke kinderzender NPO Zapp. Voor één dag verruilde Raphaël de schoolbanken van basisschool De Fuik in Den Ilp voor een leerzame dag bij de NPO op het Mediapark in Hilversum. Als leidinggevende van NPO Zapp bepaalde hij de programmering van deze dag en nam hij een kijkje achter de schermen bij de Zapp-series Bommetje XXL (AVROTROS) en het Jeugdjournaal (NOS). De werkdag van Raphaël is te volgen op Zapp.nl, Instagram en Snapchat.
31 augustus 2016

Geen school, voetbalwedstrijd of kamer opruimen voor Raphaël Zaghdoudi; hij is vandaag de baas van publieke kinderzender NPO Zapp. Vanaf 09.30 uur ging de tien jarige uit Purmerland bij de NPO aan de slag. Hij sprak zelf een tv-promo in, beheerde alle social kanalen van Zapp, lunchte met acteurs Kiek, Belle, May en Edwin uit de Zapp-serie Brugklas (AVROTROS) en zag met eigen ogen hoe het spetterende programma Bommetje XXL wordt gemaakt.

Voor televisie-fan Raphaël was het een hele leuke en bijzondere dag: “Ik heb veel leuke dingen gedaan en geleerd. Na vandaag weet ik zeker dat ik later bij de televisie wil werken. Het hoogtepunt was de opname van Bommetje XXL, wat ik een heel leuk programma vind. Ik ben ook groot fan van stoere programma’s als Kaal of Kammen, Kicke en Checkpoint. Daarom heb ik hier veel van achter elkaar in de programmering gezet. Ik heb ook aan mijn zusje gedacht. Speciaal voor haar kan ze vandaag genieten van de programma’s Hip voor Nop en Jill.”

De favoriete tv-programmering van Raphaël ziet de kijker van Zapp tot vanavond 19.50 uur terug bij NPO Zapp op 3.

Zapp-baas voor één dag

Wat als jij de baas zou zijn van Zapp? Dat is de vraag die NPO Zapp aan alle kinderen van Nederland stelde. Afgelopen maand stuurden kinderen uit alle hoeken en gaten van Nederland hun motivaties in. Uit 3998 inzendingen kozen juryleden Suzanne Kunzeler (netmanager NPO Zapp), Shula Rijxman (raad van bestuur NPO), Jochem van Nuhn (chef Zapp Weekjournaal) en Fernando Halman (stem van Zapp) unaniem Raphaël als winnaar, vanwege zijn ongeremde enthousiasme en kennis van Zapp en televisie.

Meer info op www.zapp.nl/baasvooreendag

Bijgevoegde foto's zijn rechtenvrij te downloaden en te publiceren onder vermelding van NPO Zapp/Patrick van Emst.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)