LogoPers

Record luistertijdaandeel voor NPO Radio 5

NPO Radio 5 heeft in de periode oktober/november 2016 een luistertijdaandeel van 3,9 procent behaald. Dat is het hoogste aandeel ooit voor de publieke zender, die vooral muziek uit de jaren 60, 70 en 80 draait. Onder 55-plussers noteert de zender zelfs een aandeel van 7,8 procent. Ook dit is een record. In november zond NPO Radio 5 de Evergreen Top 1000 uit en deze lijst trok veel luisteraars. Het publiek waardeerde de Evergreen Top 1000 met maar liefst een 8,6.
20 december 2016

Jurre Bosman, directeur NPO Radio: "Het is geweldig om te zien dat steeds meer luisteraars NPO Radio 5 weten te vinden en onze programma's zo hoog waarderen. De vernieuwingen op NPO Radio 5 werpen hun vruchten af. En we zijn nog niet klaar: vanaf januari zijn Hans Schiffers en Bert Kranenbarg op deze zender te horen. Een grote groep luisteraars zal zich door hen extra thuis voelen bij NPO Radio 5."

Vanaf maandag 2 januari presenteert Hans Schiffers op werkdagen het programma Arbeidsvitaminen (AVROTROS) van 10.00 tot 12.00 uur. Hij maakt hiervoor de overstap vanaf NPO Radio 2. Schiffers presenteerde Arbeidsvitaminen in de jaren 90 ook al op NPO 3FM. Bert Kranenbarg (KRO-NCRV) switcht ook van NPO Radio 2 naar NPO Radio 5 om van maandag tot en met vrijdag tussen 16.00 en 18.00 uur een nieuw programma te presenteren.

Bron luistercijfers: NLO/GfK, week 6-24 uur.
Bron waardering: DVJ Insights in opdracht van de NPO, november 2016.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)