LogoPers

Regietalent gezocht voor politiedramaserie op NPO 3

De NTR zoekt voor de NPO-talentserieregeling zes aanstormende regisseurs voor de nieuwe dramaserie Alpha 00. Deze serie wordt geschreven door Simon de Waal (bekend van Het Gouden Uur en Sleepers) en geproduceerd door Horizon Film in opdracht van de NTR. Michiel van Jaarsveld (Het jaar van Fortuyn, Van der Valk) is showrunner en coach. De serie wordt in 2025 uitgezonden op NPO 3. 

Over de serie
Alpha 00 volgt een speciaal team van politie-specialisten dat tijdens de meest intense operaties vanuit een mobiel commandocentrum leiding geeft op een heftig plaats delict. Elke aflevering presenteert een nieuwe, spannende zaak zoals gijzelingen, ontvoeringen of terroristische dreigingen. De serie biedt een onthullende kijk op de meest spannende (fictieve) politiezaken in Nederland, verweven met een doorlopende verhaallijn over corruptie en persoonlijke trauma’s.

Gezocht: regisseurs
De NTR biedt zes regisseurs de kans om ieder een aflevering van 42 minuten te regisseren, die vanaf december 2024 gedraaid zullen worden. De regisseurs krijgen vakkundige begeleiding van Michiel van Jaarsveld en werken samen met scenarist Simon de Waal en zijn schrijfteam, bestaande uit Randy Oost en Yannick de Waal. Chafina Bendahman (producent van Rose Stories en Maya Creatives) staat ze gedurende het traject bij als mentor. Het traject omvat ook workshops en inspiratiesessies van onder andere gerenommeerde regisseurs.

Hoe deelnemen? 
Op www.ntr.nl/alpha00 vinden geïnteresseerden alle informatie over de aanmeldprocedure en de voorwaarden. 

Selectieproces

Op basis van de aanmeldingen wordt een selectie gemaakt van kandidaten die worden uitgenodigd voor een gesprek. Ter voorbereiding ontvangen zij aanvullende informatie, zoals de seriebijbel en het pilotscript. Uiteindelijk worden zes regisseurs geselecteerd voor het traject.

Alpha 00 maakt deel uit van de NPO-talentserieregeling, waarin NPO, het NPO-fonds en een publieke omroep samenwerken met als doel de ontwikkeling van talentvolle nieuwe makers te stimuleren. 

Audiodescriptie EK voetbal positief ontvangen
NPO Radio 2 en NPO Radio 5 in teken van 4Daagse
Dit zijn de hoogst gewaardeerde programma's van de publieke omroep in het tweede kwartaal van 2024
NPO 3FM maakt nieuw talent bekend: Lenny Monsou
Publieke omroep en producenten: samen voor een sociaal veilige en eerlijke manier van produceren
Sharid Alles en Eva Cleven onderzoeken de emotionele gevolgen van adoptie in Zwart Gat
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)