LogoPers

Rob de Nijs krijgt NPO Radio 5 Oeuvre Award

De NPO Radio 5 Oeuvre Award 2016 gaat naar Rob de Nijs. Presentator Jan Rietman verraste de zanger zojuist in de studio met het nieuws. NPO Radio 5 eert de veelzijdige artiest voor zijn rijke oeuvre met meer dan 35 albums en noemt Rob de Nijs een van de grondleggers van de hedendaagse Nederlandstalige muziek. Op 20 november neemt Rob de Nijs de prijs in ontvangst tijdens een speciaal voor hem georganiseerd concert in Theater Amsterdam. De Nijs: "Ik wist dat er vandaag iets spannends ging gebeuren, maar dit is wel écht leuk!"
24 augustus 2016

Jury
De NPO Radio 5 jury, bestaande uit juryvoorzitter Arjan de Ruiter (Music Director NPO Radio 5), Hijlco Span, Petra de Joode en Manuëla Kemp hebben unaniem besloten om de NPO Radio 5 Oeuvre Award 2016 toe te kennen aan Rob de Nijs.

Volgens de jury is “Rob de Nijs al meer dan 50 jaar een vaste factor binnen de Nederlandse popmuziek. Zijn oeuvre behelst tientallen noteringen in de Nederlandse hitparade. Met meer dan 35 albums op zijn naam bewijst de zanger dat hij zich tot de meest succesvolle artiesten van Nederland mag rekenen.”

De artiest wordt door de jury geroemd “om zijn muzikaliteit, zijn vakmanschap en zijn nimmer aflatende drive om vernieuwend te blijven, zowel op de plaat als in de theaters. Zijn muzikale veelzijdigheid heeft hem tot een inspiratie gemaakt voor vele gevestigde en beginnende Nederlandse artiesten. De Nijs is een van de grondleggers van de hedendaagse Nederlandstalige popmuziek.”

Speciaal concert
Op zondag 20 november vindt de uitreiking van de NPO Radio 5 Oeuvre Award plaats in Theater Amsterdam. Tijdens dit speciale concert brengen verschillende artiesten een hommage aan Rob de Nijs. Ook zingt hijzelf meerdere nummers. De artiesten worden later bekend gemaakt.

Kaarten en uitzending
Luisteraars kunnen kaarten winnen voor het bijzondere concert via de programma’s van NPO Radio 5 en via www.nporadio5.nl. Het concert is 20 november van 14.00 uur tot 18.00 uur te horen op NPO Radio 5.

NPO Radio 5 Oeuvre Award
De publieke zender reikt de NPO Radio 5 Oeuvre Award uit aan een artiest die gedurende lange tijd van grote betekenis is geweest voor muziek in Nederland. Eerder ging de prijs naar Gerard Cox, Cliff Richard, Willeke Alberti, Lee Towers, George Baker, Liesbeth List en Anita Meyer.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)