LogoPers

Rode Kruis helpt 80.000 kinderen met opbrengst 3FM Serious Request 2016

Met de opbrengst van 3FM Serious Request van vorig jaar december helpt het Rode Kruis ruim 175.000 mensen, waarvan 80.000 kinderen onder de vijf jaar. Dat maakte 3FM-dj Domien Verschuuren vanavond bekend. De Glazen Huis-actie bracht uiteindelijk 9.257.000 euro op om longontsteking bij kinderen tegen te gaan. Morgen wordt op NPO 3FM iedereen bedankt die in actie kwam tijdens 3FM Serious Request 2016. 
24 oktober 2017

De hulpverlening van het Rode Kruis is inmiddels in volle gang. De hulporganisatie heeft onder meer 40.000 antibioticakuren, 12.800 inhalers en 120 zuurstofmeters aangeschaft. In Ivoorkust zijn 12.500 mensen bereikt met voorlichting over het voorkomen en behandelen van longontsteking en zijn 450 latrines gebouwd om persoonlijke hygiëne te verbeteren. Tot 2020 wordt de volledige opbrengst besteed in Ivoorkust, Ethiopië, Soedan, Mali, Zambia, Libanon, Syrië en Afghanistan.

3FM-dj Domien Verschuuren is trots op de tot nu toe geboekte resultaten en alle actievoerders:

Ik heb onlangs met eigen ogen mogen zien hoe de opbrengst van 3FM Serious Request terecht komt in een land als Ivoorkust. Alles wat we daar in die klinieken zagen - zuurstofmaskers, levensreddende apparatuur voor pasgeboren baby’s, de aanleg van elektriciteit - is allemaal gedaan met het geld dat we samen met al die Nederlanders hebben ingezameld. Zonder hun inspanningen zou deze hulp er niet zijn. ”

Tijn Kolsteren

Ivoorkust stond vorig jaar centraal in de reportages van 3FM-dj Wijnand Speelman. Het Rode Kruis heeft in dit land, met de opbrengst van 3FM Serious Request 2016, vier klinieken opgeknapt en voorzien van medische uitrusting. Meer dan 105.000 mensen zijn hiervan afhankelijk en krijgen nu betere medische zorg voor hun kinderen en zichzelf. Eén van de klinieken, de Langba kliniek, is postuum opgedragen aan Tijn Kolsteren, de 6-jarige jongen die met zijn nagellakactie ruim 2,6 miljoen euro inzamelde voor kinderen met longontsteking.

NPO 3FM maakt 9 november bekend welke dj's vanaf maandag 18 december het Glazen Huis in Apeldoorn in gaan. Zij zetten zich met de actie in om verscheurde families in crisisgebieden weer samen te brengen. Met de opbrengst kan het Rode Kruis vermiste kinderen opsporen en het contact herstellen met ouders, broertjes en zusjes.

Op 3fm.nl/seriousrequest en rodekruis.nl/seriousrequest presenteren NPO 3FM en het Rode Kruis de resultaten en verantwoording over de besteding van het ingezamelde geld.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)