LogoPers

Roek Lips vertrekt bij NPO

Roek Lips, Netmanager Nederland 3, vertrekt per 1 maart 2014 na goed overleg bij de NPO, de overkoepelende organisatie van de publieke omroep.
28 februari 2014

Roek Lips is in 2005 als netmanager van Nederland 1 in dienst getreden en sinds 2006 verantwoordelijk voor de programmering van Nederland 3. De reden is een verschil van inzicht over de wijze waarop Nederland 3 moet worden aangestuurd.

Na een mooie periode van acht jaar is wat Lips betreft het moment aangebroken om een nieuwe stap in zijn loopbaan te zetten. Lips heeft met bevlogenheid het huidige Nederland 3 vormgegeven. Programmavernieuwing speelde daarin een grote rol met initiatieven zoals het TV-Lab. Daarnaast heeft hij zich beziggehouden met veranderingen in het medialandschap.

Zijn functie wordt tijdelijk waargenomen door Suzanne Kunzeler, Netmanager kinder- en jeugdprogrammering. De komende tijd gaat Kunzeler samen met de omroepen de intekening voor nieuwe programma’s op Nederland 3 in 2015 vormgeven. Het jaar waarin er vanwege de bezuinigingen ingrijpende veranderingen in de programmering plaatsvinden.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)