LogoPers

Rose d’Or voor NPO Radio 2 Top 2000

Europese radio- en televisieprijzen uitgereikt
10 december 2015

De NPO Radio 2 Top 2000 heeft de Rose d'Or gewonnen, een prestigieuze Europese prijs voor programma's op radio en televisie. “Een ongelooflijke eer en waardering voor het Top 2000-team en het publiek die samen al zeventien jaar van de Top 2000 één van de grootste media-evenementen van Nederland maken”, aldus Jurre Bosman, zendermanager NPO Radio 2. De Top 2000 is in 1999 bedacht door toenmalig zendermanager Kees Toering.

Beste event
De Top 2000, die ieder jaar tussen 25 en 31 december wordt uitgezonden op NPO Radio 2, heeft gewonnen in de categorie Radio Entertainment Event. Het evenement versloeg daarmee Lemn Sissay's Homecoming van de Britse publieke omroep BBC en Summer On P1 van Sveriges Radio AB, de Zweedse publieke radiozender.

NPO-bestuurder Shula Rijxman is trots op het Top 2000-team: “De Top 2000 verbindt miljoenen Nederlanders met elkaar. Met persoonlijke verhalen en dierbare herinneringen van de luisteraars weten NPO Radio 2 en de omroepen elk jaar een muzikaal feest van de laatste week van het jaar te maken.”

Eurovisie
De Rose d'Or, voorheen bekend als de Roos van Montreux, is op 9 december uitgereikt in het British Museum in Londen. De prijsuitreiking wordt jaarlijks georganiseerd door Eurovision dat ook verantwoordelijk is voor het Eurovisie Songfestival.

Enige Nederlandse nominatie
De prijs voor radioprogramma's wordt dit jaar voor de tweede keer uitgereikt. De Top 2000 was de enige Nederlandse genomineerde tussen overwegend Britse radioprogramma's. In totaal werden 82 internationale radioprogramma’s beoordeeld. De laatste keer dat Nederland met de Rose d’Or naar huis ging was in 1995 met het televisieprogramma Taxi van Maarten Spanjer.

Meer informatie is te vinden op http://www.rosedor.com/home.html.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)