LogoPers

Roshan Tewarie benoemd tot genremanager Fictie bij NPO

Roshan Tewarie (1983) wordt per 1 januari 2023 genremanager Fictie bij NPO. Hij volgt Hans Schwarz op, die deze functie sinds maart dit jaar ad interim vervult.
14 november 2022


Roshan Tewarie.

Frans Klein, directeur Video NPO: “Met de komst van Roshan is ons team van genremanagers compleet. Roshan vertegenwoordigt een nieuwe generatie makers en ik ben verheugd dat we zijn uitgebreide ervaring, expertise en frisse blik op het genre toe kunnen voegen aan het team."

"De kijker consumeert al jaren op een andere manier content dan dat ze tien jaar geleden deden," aldus Tewarie. "Tijdens mijn loopbaan heb ik altijd geprobeerd om te denken vanuit een inhoudelijk perspectief en niet enkel in linear, digitaal of on demand. Ik ben niet het type dat hard van de daken roept dat we 'het helemaal anders gaan doen'. Maar ik proef vanuit de NPO een drang om te vernieuwen en ik ben blij dat ik de kans krijg om verder te bouwen op het fundament dat er nu al ligt: een kwalitatief goed aanbod aan fictie. De nieuwe generatie makers is bijzonder getalenteerd en creëert een nieuwe smaak op het palet dat de NPO op dit moment aanbiedt. Ik ben ontzettend enthousiast om te zien wat de komende jaren gemaakt gaat worden."

Roshan Tewarie was het afgelopen jaar hoofdredacteur voor Paramount. Daarvoor werkte hij als Brand- & Contentmanager inhoudelijk aan formats voor Talpa Network en RTL/Videoland. Voor de publieke omroep maakte hij in 2021 De Kalvijn Show voor BNNVARA. Ook was hij bij BNNVARA negen jaar lang als programmamaker betrokken bij meerdere programma's en was hij hoofdredacteur voor onder meer Club Hub en 101.TV.

In totaal telt NPO zes genremanagers. Naast Tewarie zijn dit Stephan Alspeer (Cultuur en Amusement), Caro van der Heide (Documentaire en Human Interest), Gijs van Beuzekom (Journalistiek en Sport), Annemiek Spronk (Kennis & Educatie en Levensbeschouwing) en Robert Fortuijn (Kinderen). Meer informatie over de genres is hier te vinden.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)