LogoPers

Ruim 83 miljoen euro opgehaald voor hulp aan slachtoffers aardbeving

De nationale actie op radio en televisie voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti is zojuist afgesloten met 83.448.252 miljoen euro op giro 555. Dit is inclusief de beloofde verdubbeling van Minister Koenders van Ontwikkelingssamenwerking. De Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) zijn ontzettend blij met het resultaat en besteden dit geld aan noodhulp, en ook aan de wederopbouw van het Caribische land.
22 januari 2010

Op verzoek van de SHO hebben vele publieke en commerciële radio- en tv-stations vandaag alles in het teken gesteld van één ding: geld ophalen voor het door een aardbeving getroffen Haïti. Het Nederlandse publiek en bedrijfsleven hebben daar massaal op gereageerd. De nationale actiedag breidde zich de afgelopen dagen steeds verder uit. Bijna alle landelijk opererende publieke en commerciële radio- en televisiezenders sloten zich bij de actie aan. Zo’n 360 bekende Nederlanders droegen vandaag hun steentje bij.

Farah Karimi, voorzitter van de SHO: “We zijn ontzettend blij en willen iedereen bedanken die geld heeft gegeven of op een andere manier heeft bijgedragen aan dit mooie resultaat. Hieruit blijkt een groot vertrouwen in ons werk.Het was bijzonder om te zien hoe iedereen tijd vrijmaakte en zich belangeloos inzette voor deze dag. Dat de omroepen en de producent dit in zo’n kort tijdbestek hebben kunnen organiseren, is een fantastische prestatie. De samenwerking met en tussen de verschillende omroepen was uniek en verliep buitengewoon goed. De deelnemende organisaties van de SHO zullen het geld goed besteden, zodat we de bevolking van Haïti weer hoop en perspectief bieden. Daar zullen we iedereen uiteraard over informeren de komende jaren.”

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)