LogoPers

S10, Goldband, Meau, Rondé en Kensington genomineerd voor NPO 3FM AwardsDe genomineerden van de 3FM Awards zijn bekend! Ook dit jaar viert NPO 3FM de Nederlandse popmuziek door de felbegeerde prijzen uit te reiken aan de beste artiesten die in Nederland te vinden zijn. Deze editie gaan S10 (Nederlandse inzending Eurovisie Songfestival) en Goldband aan kop met beiden 3 nominaties. Antoon, Meau, Snelle en Son Mieux maken ieder kans op 2 awards. De 3FM-luisteraar bepaalt wie er met welke prijs naar huis gaat en kan vanaf nu stemmen via 3fm.nl/awards. Op donderdag 24 maart worden de prijzen uitgereikt in een ramvolle liveshow vanuit 013 Poppodium in Tilburg. Met deze show wordt uitgebreid gevierd dat een nieuwe generatie Nederlandse artiesten in coronatijd is opgestaan en klaar is om te gaan stralen. De muzikale inspiratie voor deze helden staat centraal en zo komt verleden, heden en toekomst naadloos samen met het thema "Standing on the Shoulders of Giants". Met optredens van Kensington, S10 & Froukje, Goldband, Meau en Kris Kross Amsterdam met Antoon en Sigourney K.
14 maart 2022

Alle genomineerden 3FM Awards

 

Beste Artiest

Snelle

S10

Jett Rebel

Maan

Froukje

 

Beste Groep

De Staat

Chef'Special

Goldband

Son Mieux

Kensington

 

Beste Song

Rondé - Hard To Say Goodbye

Goldband - Noodgeval

Meau - Dat heb jij gedaan

S10 - Adem je in

Snelle - In mijn bloed

 

Beste Album

The Vices - Looking For Faces

Son Mieux - The Mustard Seed

Goldband - Betaalbare romantiek

Ronnie Flex - Altijd samen

WIES - Het is een WIES

 

Beste Samenwerking

Bazart ft. S10 - Onderweg

Martin Garrix ft. Bono & The Edge - We Are The People

Kris Kross Amsterdam, Antoon & Sigourney K. - Vluchtstrook

 

3FM Talent

Meau

Antoon

Banji

 

Naast deze publieksprijzen worden ook de 3FM Legend Award en De Schaal van Rigter (meeste airplay) uitgereikt.

 

Liveshow

Op donderdag 24 maart worden de prijzen live vanuit 013 Poppodium in Tilburg uitgereikt in een muzikale show gepresenteerd door Frank van der Lende en Eva Koreman. Met optredens van Kensington, S10 & Froukje, Goldband, Meau, Kris Kross Amsterdam met Antoon en Sigourney K. Breng je stem uit via 3fm.nl/awards en maak kans om erbij aanwezig te zijn.

 

Radio

Natuurlijk is de show 24 maart live te horen op 3FM, maar in de aanloop wordt er extra veel muziek gedraaid van eerdere winnaars en bellen de dj's met luisteraars die hebben gestemd. In het weekend na de awards hoor je de optredens en meer muziek van de winnaars.

 

Over 3FM Awards 2022
De 3FM Awards zijn de grootste publieksprijzen voor de beste Nederlandse acts en artiesten. In 2021 werden bijna 75.000 stemmen uitgebracht. Dit jaar vindt de awardshow plaats op donderdag 24 maart in 013 Poppodium Tilburg. Luisteraars kunnen vanaf vandaag via 3fm.nl/awards de winnaars bepalen in de volgende categorieën: Beste Album, Beste Groep, Beste Artiest, Beste Samenwerking en 3FM Talent. De uitreiking van de 3FM Awards is op 24 maart live horen op 3FM en te zien via het YouTube-kanaal van NPO 3FM, 3fm.nl en via alle social media-kanalen van NPO 3FM. Op zaterdag 26 maart is er om 23.00 uur een registratie te zien op NPO 3 (NTR). Meer info: 3fm.nl/awards.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)