LogoPers

Schakel om met NPO Radio 5

Vanaf morgen is NPO Radio 5 niet meer te beluisteren via de middengolf (AM). Radio 5 is na 1 september wél nog gewoon te ontvangen via de kabel, internet, digitale radio en satelliet.
31 augustus 2015

Met het stopzetten van de AM volgt de NPO een Europese trend waarbij steeds meer omroepen de middengolfuitzendingen hebben uitgeschakeld of dat binnen afzienbare tijd zullen doen. Daarnaast is ook de luisterkwaliteit van de AM beperkt ten opzichte van bijvoorbeeld internet en kabel.

Maar belangrijker nog is dat de omschakeling ervoor zorgt dat het milieu een stuk minder wordt belast (AM-zenders verbruiken zeer veel stroom) en dat er op deze manier veel geld bespaard wordt door de NPO. Jan Westerhof (Directeur Radio) zegt hierover: “De bezuinigingen dwingen de publieke omroep tot keuzes. De NPO wil daarbij de programmering zoveel mogelijk ontzien.”

 

Omschakelen
De meeste manieren van luisteren naar NPO Radio 5 blijven ook na 1 september 2015 gewoon bestaan. Alleen de AM etherfrequentie wordt afgeschakeld. Luistert u via de middengolf? Lees hier wat te doen om ook straks te blijven genieten! Belt u liever? 0800 0900 500 is de speciale frequentielijn.

 

NPO Radio 5
NPO Radio 5 is een sfeervol radiostation met vooral evergreens en classics uit de jaren 60 en 70. Ook brengt de zender informatie en service. Op NPO Radio 5 presenteren bekende radiopresentatoren als Tineke de Nooij, Jan Rietman, Manuëla Kemp, Henk Mouwe, Jan Steeman, Ron Brandsteder en Jacques Klöters.

Luistert u nu via AM? Bekijk dan hieronder hoe u ook na 1 september naar ons kunt blijven luisteren.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)