LogoPers

Shula Rijxman versterkt Raad van Bestuur NPO

De Raad van Bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) wordt vanaf januari versterkt door Shula Rijxman (1959), nu nog algemeen directeur van IDTV.
24 oktober 2011

Bestaat de Raad van Bestuur in 2012 nog uit drie personen - naast Rijxman ook Henk Hagoort en Ruurd Bierman - in 2013 eindigt de laatste benoemingstermijn van Bierman en vormen Shula Rijxman en voorzitter Henk Hagoort samen de Raad van Bestuur.

Hagoort is enthousiast over de komst van Rijxman: 'Shula heeft haar sporen in de media meer dan verdiend. Ze is creatief, innovatief en zakelijk sterk. Precies wat we nodig hebben om in tijden dat het medialandschap verandert voor alle 17 miljoen Nederlanders onderscheidende programma's te blijven maken. Dat Shula haar kunde en ervaring wil inzetten voor de Publieke Omroep is fantastisch en ik verheug me op de samenwerking.'

Shula Rijxman werd na een carrière in de journalistiek en communicatie in 1993 commercieel manager bij Martsell. Drie jaar later werd ze daar general manager en mede-eigenaar. In 2001, toen Martsell werd overgenomen door IDTV, trad ze aan als manager Events & Promotions om twee jaar later de functie van commercieel directeur te bekleden. In 2010 werd Shula Rijxman benoemd tot CEO van de productiemaatschappij.

'De afgelopen tien jaar heb ik met heel veel plezier en toewijding bij IDTV gewerkt. Dit nieuwe seizoen zijn we, met enorm veel nieuwe projecten en opdrachten, in jaren niet zo succesvol begonnen. IDTV is een gezond bedrijf waardoor ik met een gerust hart een nieuwe stap kan maken. Ik ben iemand met een maatschappelijk geëngageerd hart maar ook met een commercieel instinct. Een combinatie die niet makkelijk in balans te houden is. Gelukkig heb ik bij IDTV altijd de ruimte gekregen om dat maatschappelijke hart te laten spreken. De NPO is een plek waar die maatschappelijkheid thuishoort en waar ik juist mijn commerciële instinct meer moet inzetten om die combinatie in balans te houden. Dat zie ik als een enorme uitdaging. Daarnaast voelt het als een enorme eer en verantwoordelijkheid dat ik mag toetreden tot de Raad van Bestuur vooral in de tijd waarin we nu leven. Een tijd waarin de bezuinigingen door de overheid een belangrijke rol gaan spelen. Ik kijk met heel veel vertrouwen uit naar dit nieuwe hoofdstuk in mijn carrière.'

 

 

 

Laatste persberichten
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
3FM viert Songfestival met EuropapaParty en EuropaParade
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)