LogoPers

Simone Meijer stopt bij NPO Klassiek

Simone Meijer stopt per 1 juni als zendermanager bij NPO Klassiek. Meijer wordt directeur-bestuurder bij Stichting Omroep Muziek (SOM), waar het Groot Omroepkoor (GOK) en het Radio Filharmonisch Orkest (RFO)onderdeel van zijn.

Bericht van Simone Meijer:

“De afgelopen jaren heb ik met bijzonder veel plezier met alle collega’s bij de NPO samengewerkt. Er is in die tijd heel veel gebeurd: niet alleen in de programmering maar zeker ook on demand, online, in specials, onze themaweken, concertseries, podcasts en nog zoveel meer. Daar fietsten corona, oorlogen, natuurgeweld en heel wat andere miserie dwars doorheen. Maar wij zetten dapper door en boden rust, schoonheid en troost. Dat doen we nog steeds. Hilversum is een dynamische werkomgeving en als zendermanager krijg je best wat uitdagingen voor de kiezen. Dat kun je alleen maar doen als je weet dat je een team hebt dat je vertrouwt, steunt en met je meedenkt. Ook bij moeilijke kwesties of besluiten heb ik dat altijd gevoeld. Merci daarvoor!

De zender (NPO Radio 4) transformeerde naar het platform NPO Klassiek. Niet zomaar een naamsverandering, maar in mijn ogen een essentiële stap voor de toekomst. We hebben een grote publieke waarde en brengen klassieke muziek voor een brede groep luisteraars. Dat publiek zet niet altijd de radio aan, maar is wel nieuwsgierig en wil ontdekken. Daarom heb ik me hard gemaakt voor een platform waar je kunt ontdekken wat er op het gebied van klassieke muziek (in Nederland) allemaal te beleven is. We hebben hard gewerkt aan nieuwe initiatieven, andere perspectieven en bijzondere projecten waarmee we liefhebbers, kenners, nieuwe luisteraars en iedereen daar tussenin weten te interesseren en verrassen. Steeds professioneel, vol toewijding, maar ook met veel plezier.

Ik ben er trots op dat NPO Klassiek, door de bevlogen samenwerking van de omroepen en het team bij de NPO, luisteraars weet te raken, te inspireren en te verbinden. Dat is gelukt door naar elkaar te luisteren, af te stemmen, kritisch te blijven, risico te durven nemen en elkaar te vertrouwen. Daar ben ik iedereen oprecht dankbaar voor. Vanuit mijn nieuwe functie blijf ik met hart en ziel meewerken aan wat ons allemaal drijft: klassieke muziek voor iedereen!”

Jurre Bosman, directeur NPO Audio: “Ruim vijf jaar lang heeft Simone zich ingezet om van NPO Klassiek een plek te maken waar jong en oud zich welkom voelt om te genieten van de mooiste klassieke muziek. Van filmmuziek tot neoklassiek, op de radio en in podcasts, bij events en liveconcerten. Ik zal Simone missen als uitstekende zendermanager en als fijne collega, die binnen de NPO altijd constructief meedacht over de toekomst van ons audioportolio. Het is mooi om te zien dat Simone haar expertise blijft inzetten voor de klassieke muziek en dat we ook blijven samenwerken, want het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor zijn onlosmakelijk verbonden met de publieke omroep. Simone, veel succes!”

Op een later moment wordt bekend wie het zendermanagement van NPO Klassiek zal waarnemen.

Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)