LogoPers

Sinterklaasintocht en Sinterklaasjournaals nu ook te volgen voor slechtziende en blinde kinderen

De intocht van Sinterklaas, die aanstaande zaterdag 18 november plaatsvindt, en de Sinterklaasjournaals worden dit jaar voor het eerst op televisie voorzien van audiodescriptie. De NTR, die de programma’s uitzendt, komt daarmee tegemoet aan een grote wens van de belangengroeperingen voor blinden en slechtzienden die audiodescriptie bij Sinterklaas hoog op hun verlanglijstje hebben staan. 

15 november 2023

In voorgaande jaren zorgde de NTR samen met de NPO al voor gebarentolken bij de Sinterklaasjournaals en de live-uitzending van de intocht (te zien via NPO 1 Extra). Bij de editie van dit jaar worden zowel de journaals als de intocht dus ook voorzien van audiodescriptie. Met de toevoeging van audiodescriptie is dit kinderfeest vanaf nu maximaal toegankelijk.

Bij de - opgenomen- journaals is de audiodescriptie te beluisteren via de (gratis) app Earcatch, terwijl de audiodescriptie bij de - live -intocht wordt aangeboden op NPO2 extra. Dit kanaal is voor iedereen beschikbaar in de NPO Start app en op npostart.nl.

Uitslagenavond met gebarentolk
Dit jaar zal voor het eerst ook het programma NOS Nederland Kiest: De Uitslagen (22 november) live door tolken Nederlandse Gebarentaal worden vertaald. Daarmee wordt het aantal NPO-verkiezingsprogramma’s waarbij gebarentolken worden ingezet, uitgebreid. Net als bij de verkiezingen in 2021 worden het NOS Jeugdjournaalddebat (19 november) en NOS Nederland Kiest: Het Debat (21 november) met tolken Nederlandse Gebarentaal uitgezonden.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)