LogoPers

Start het nieuwe schooljaar met NPO Radio 1

Voor de scholieren in het midden van het land zit de vakantie er maandag 22 augustus op. Op de eerste dag van het nieuwe schooljaar besteedt NPO Radio 1 uitgebreid aandacht aan het onderwijs.
22 augustus 2016

Tussen 12.00 en 14.00 uur presenteren Willemijn Veenhoven en Eric Corton De Nieuws BV live vanuit het Cals College in IJsselstein. Staatssecretaris Dekker van Onderwijs geeft het startshot voor het nieuwe schooljaar en praat met een leerling en een docent van het College over het belang van het VMBO en diversiteit in het onderwijs.

Schrijver Ronald Giphart is te gast voor zijn column en geeft een masterclass. Frank Helmink geeft samen met een aantal musici een speciale muziekles. Ook de beste docente van 2015, Rachel Baan, is te gast.

 

De Ochtend

In De Ochtend bespreken de NPO Radio 1 presentatoren tussen 10.00 en 11.00 uur de uitdagingen voor het VMBO-onderwijs in het nieuwe schooljaar met gasten Jan van Nierop, voorzitter van de Stichting Platforms VMBO en Ton de Groot, directeur van het Teylingen College, een technische VMBO-school in Voorhout.

 

Islamitisch onderwijs

In de Nieuws&Co bus wordt de populariteit van Islamitisch onderwijs besproken en 1Vandaag behandelt om 14.00 uur de uitslag van een onderzoek onder het eigen jongerenpanel over de aanpak van radicalisering op middelbare scholen.

Kijk voor meer informatie op: www.nporadio1.nl.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)