LogoPers

Stembus Radio 6 Jazz 600 langer open

Radio 6 verlengt de stemperiode voor de Radio 6 Jazz 600. Niet alleen het enthousiasme van de jazzliefhebbers die hun stem uitbrengen is groot, ook de presentatoren hebben de smaak te pakken. De afgelopen weken is er onder de presentatoren van Radio 6 een lobby begonnen om favoriete artiesten (hoger) in de lijst te krijgen. Om die reden houdt de jazz zender de stembus langer open. Stemmen op de Radio 6 Jazz 600 kan nu tot en met woensdag 7 oktober.
24 september 2009

In eerste instantie was stemmen mogelijk tot en met 21 september. Maar nieuwe presentatrice Mijke van Wijk vatte het idee op om Susanne Alt, één van haar favoriete artiesten uit de lijst, een duwtje in de rug te geven. “Ik kende Susanne al in de tijd dat ze een onbekende jonge saxofoniste was die op allerlei jamsessies speelde. Ik vind het onwijs knap dat ze het zo ver heeft geschopt. Nog meer mensen zouden haar muziek moeten kennen!” Reden voor Mijke om in haar programma Susanne te promoten.
Cobus Bosscha kreeg lucht van de actie die Mijke startte en besloot de Wicked Jazz Sounds Band te steunen. Gisterochtend riep hij in het ochtendprogramma The Beat luisteraars op te stemmen op zijn Nederlandse favoriet. Cantina presentator Steef Cuijpers zet nu de aanval in en richt zijn pijlen op Bl3nder. Een veelzijdige act die niet in de keuzelijst voorkomt. “Onvoorstelbaar! Bl3nder, de jazz revelatie van 2009, ontbreekt in de keuzelijst voor de Radio 6 Jazz 600. Drie briljante jazzmuzikanten doen het samen met Nederhop grootheid Def P. De grensverlegger in de Nederlandse muziekscene flikt het weer om als eerste nederhop te combineren met Jazz. Hij durft het en doet het!! Gewild op diverse festivals en dan niet in de lijst? Dat gaan we rechtzetten!”
Sylvana riep gistermiddag al haar luisteraars op te stemmen op Candy Dulfer. De saxofoniste mag wat betreft Sylvana wel een stuk hoger in de lijst.

De komende weken zetten niet alleen de presentatoren van Radio 6 zich vol enthousiasme in voor hun protegees en daarmee voor de Jazz 600. Ook de artiesten hebben de smaak te pakken. Susanne Alt is zo geamuseerd door de actie van Mijke dat zij belooft een gratis saxofoonles onder de stemmers te verloten. De Wicked Jazz Sounds Band kon niet achter blijven en geeft een DJ workshop weg. Bl3nder gooit zelfs een huiskamerconcert in de strijd. Overigens maken alle stemmers kans op deze prijzen, niet alleen diegenen die op de betreffende artiesten stemmen.

De Radio 6 Jazz 600
Radio 6 zendt voor de allereerste keer de Radio 6 Jazz 600 uit. Een week lang de favoriete jazz, soul, funk en Rhythm & Blues platen van de Radio 6 luisteraars op een rij. In vijf dagen tellen de presentatoren af naar dé favoriete plaat van jazzminnend Nederland. Op de website van de jazz zender stemmen luisteraars op een enorme selectie jazz-, soul-, funk- en bluesplaten uit de Radio 6 collectie. Daarnaast kunnen luisteraars zelf suggesties aandragen. De Radio 6 Jazz 600 is te horen van maandag 12 tot en met vrijdag 16 oktober tussen 07.00 en 19.00 uur.

Radio 6
Radio 6 is het jazz radiostation van Nederland. Hier hoor je jazz, blues, soul, Rhythm & Blues, van North Sea tot Bimhuis. Op de dynamische Radio 6 website treffen programmamakers en luisteraars elkaar. Met info over de programma’s, muziek, actuele festivals, video, on demand opnames, blogs, recensies en achtergronden. Radio 6 is in heel Nederland te beluisteren op de kabel en via internet.
Bel gratis telefoonnummer 0800 - 026 26 66 voor informatie over de kabelfrequentie.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)