LogoPers

Stemmen Radio 4 Hart & Ziel lijst van start

Radio 4 zoekt mooie verhalen die laten zien hoe muziek ontroert en inspireert. Luisteraars kunnen tot en met 19 oktober op Radio4.nl stemmen op muziek die hen raakt en een persoonlijk verhaal achterlaten.  
5 oktober 2012

Zojuist gaf Radio 4 presentator Clairy Polak in het programma ‘De Klassieken’ het startsein voor het stemmen op de Radio 4 Hart & Ziel lijst. Zij bracht als eerste haar stem uit en liet haar favoriete Hart & Ziel muziek horen: de 1e sonate voor cello en piano van Johannes Brahms. Pianiste Marietta Petkova trad live op in de studio.
Luisteraars kunnen tot en met 19 oktober 20:00 uur op de website van Radio 4 stemmen op muziek die hen raakt en het verhaal achterlaten dat daarbij hoort. Zij kunnen kiezen uit een inspiratielijst met ruim 400 stukken die Radio 4 heeft opgesteld of hun eigen muziek toevoegen.

Alle Radio 4-programma’s besteden de komende twee weken aandacht aan wat klassieke muziek in het leven van de luisteraars betekent. Ze gaan op zoek naar mooie verhalen die laten zien hoe muziek troost, ontroert, energie geeft, inspireert, vrolijk maakt of met weemoed vervult.

Hart & Ziel Nacht van de Klassieke Muziek (NTR)
Voor wie niet weet wat hij kiezen moet is er de Hart & Ziel Nacht van de Klassieke Muziek op zaterdag 13 oktober. In dit twee uur durende programma van de NTR op Nederland 2 gaat Radio 4-presentator Hans Haffmans met luisteraars en prominenten op zoek naar de verhalen achter de Hart & Ziel lijst. De gesprekken worden afgewisseld met live optredens van o.a. pianist Lucas Jussen, violiste Liza Ferschtman, de Italiaanse pianist Enrico Pace en het strijkkwartet Zapp 4. Als speciale gast schuift choreograaf Hans van Manen aan, met zijn geheel eigen kijk op klassieke muziek. Later op de avond levert ook nog dirigent én verhalenverteller Jan Willem de Vriend een bijdrage aan deze avond.

Radio 4 Hart & Ziel lijst
Op donderdag 25 en vrijdag 26 oktober van 09:00 tot 19:00 uur zendt  Radio 4 de ultieme Hart & Ziel lijst uit met de 100 meest gekozen muziekstukken. De presentatie is in handen van Margriet Vroomans, Clairy Polak, Edwin Rutten, Ab Nieuwdorp en Wouter Pleijsier. Tien prominente Nederlanders, waaronder Hans van Manen, Alex Brenninkmeijer, Cor Bakker, André Kuipers en Gerdi Verbeet, schuiven aan. Zij reageren op verhalen van luisteraars en vertellen wat klassieke muziek in hun leven betekent.

Stemmen voor de Radio 4 Hart & Ziel lijst: www.radio4.nl/hartenziel
Voor meer informatie: www.radio4.nl

________________________________________

Noot voor de redactie

Voor meer informatie:
Wilma van Dormalen t :035 - 6777453, m : 06 – 24218281, e : wilma.van.dormalen@omroep.nl


 

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)