LogoPers

Stemperiode voor NPO Radio 4 Hart & Ziel Lijst van start

Zojuist opende Shula Rijxman de stemperiode van de NPO Radio 4 Hart & Ziel Lijst. Tijdens een speciale live uitzending in Zwolle bracht de voorzitter van de NPO als eerste haar stem uit. De harmonieuze klanken van Beethovens Symfonie nr. 7 betekenden de start van de stemperiode, die tot en met vrijdag 30 september duurt.
23 september 2016

De foto van de opening van de NPO Radio 4 Hart & Ziel Lijst-stemperiode door Shula Rijxman is rechtenvrij te gebruiken onder vermelding van NPO Radio 4/Bullet-Ray

Op NPO Radio 4 en radio4.nl gaat de publieke radiozender op zoek naar de 300 klassieke muziekstukken die luisteraars het meest ontroeren, inspireren of energie geven in het dagelijks leven. Van 10 tot en met 14 oktober zendt NPO Radio 4 de Hart & Ziel Lijst uit. Finale van de uitzendweek is het Hart & Ziel Festival in TivoliVredenburg.

Vanuit boekhandel Waanders In de Broeren in Zwolle luidde Shula Rijxman de start van de Hart & Ziel Lijst in, in navolging van Mark Rutte (2015) en Jet Bussemaker (2013). Bij NPO Radio 4-presentatoren Margriet Vroomans en Ab Nieuwdorp in de uitzending sprak ze over het belang van kunst en cultuur bij de publieke omroep:

“Kunst en cultuur bevorderen sociale cohesie. Het moedigt mensen aan om ook over maatschappelijke problemen en oplossingen na te denken. Juist in deze tijd ondersteunen kunst en cultuur de fundamenten van onze samenleving. Daarnaast kan kunst verschillende generaties, culturen en klassen verbinden in een gemeenschappelijke ervaring. Precies waar ook de publieke omroep zo goed toe in staat is."

De foto's van de opening van de NPO Radio 4 Hart & Ziel Lijst-stemperiode zijn rechtenvrij te gebruiken onder vermelding van NPO Radio 4/Bullet-Ray

Van 23 tot en met 30 september stemt Nederland via radio4.nl/hartenziel aan de hand van een inspiratielijst op hun favoriete muziekstukken. Luisteraars genieten op NPO Radio 4, radio4.nl, NPO 2 en NPO Cultura van de NPO Radio 4 Hart & Ziel Lijst.

 

NPO Radio 4 Hart & Ziel Lijst

NPO Radio 4 gaat vanaf vrijdag 23 september op zoek naar de 300 klassieke muziekstukken die hart en ziel tegelijkertijd raken. Al deze stukken vormen gebundeld de NPO Radio 4 Hart & Ziel Lijst, uitgezonden van 10 tot en met 14 oktober tussen 07.00 uur en 19.00 uur. Met deze lijst gaat NPO Radio 4 samen met luisteraars op zoek naar de kracht van klassieke muziek in het alledaagse leven.

NPO Radio 4 sluit de uitzendweek feestelijk af met het Hart & Ziel Festival in TivoliVredenburg: een locatie-uitzending met veel live muziek, musici, luisteraars, een lunchconcert met het Radio Filharmonisch Orkest en vele activiteiten voor jong en oud. De finale van de dag is het Hart & Ziel Concert om 20.15 uur in de Hertz-zaal, met het Nederlands Blazers Ensemble en diverse solisten.

Voor meer informatie: www.radio4.nl/hartenziel

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)