LogoPers

Telefilm Rabarber wint Emmy Kids Award

De jeugdfilm Rabarber, een coproductie van NL Film en KRO-NCRV, heeft in Cannes een Emmy Kids Award gewonnen. De film van scenarist Maarten Lebens en regisseur Mark de Cloe was een van de vier jeugdprogramma’s van de publieke omroep, die genomineerd was voor een Emmy.
5 april 2016

Benieuwd naar de jeugdfilm Rabarber (KRO-NCRV)? Vanmiddag om 15.30 uur wordt de film uitgezonden op NPO 3.

Rabarber is een film over een patchwork gezin. Winnie en Siem leren elkaar kennen als Siems vader en Winnie’s moeder verliefd worden op elkaar. De tieners kunnen het al snel goed met elkaar vinden en maken zich dan ook zorgen als hun ouders steeds meer kibbelen. Om te voorkomen dat ze uit elkaar gaan, besluiten de kinderen voor hen een instructiefilm te maken met relatietips. Daarbij groeien ze zelf steeds dichter naar elkaar toe.

Netmanager Suzanne Kunzeler is zeer blij voor de makers van Rabarber. “Maar ik ben er ook trots op dat we als publieke omroep met vier programma’s genomineerd waren, die qua thematiek laten zien waar NPO Zapp zich als amuserende én inhoudelijke jeugdzender mee onderscheidt.”

De andere Nederlandse genomineerden voor een Emmy Kids Award waren de Telefilm Jongens (Pupkin/NTR), de serie Taart (Pupkin/VPRO) en De Zandtovenaar en de Oorlog (The Media Brothers/RKK/Joodse Omroep). De Emmy Kids Awards worden sinds 2012 jaarlijks uitgereikt.

Ook vorig jaar was de NPO succesvol bij de Emmy Kids Awards. Toen won de Nederlandse jeugdfilm Alles mag (BIND Film/VPRO) van regisseur Steven Wouterlood de award voor Beste Televisiefilm/Korte serie.

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)