LogoPers

Tjahny Bercx nieuwe directeur HR en Cultuur bij NPO

Per 1 juli heeft de NPO een nieuwe directeur HR, Tjahny Bercx.

Tjahny Bercx (1963) heeft een indrukwekkende staat van dienst en relevante werkervaring die hem tot een autoriteit op het gebied van HR maken. Hij heeft ruime ervaring binnen grote organisaties (ING, KLM en LeasePlan) en is zeer begaan met het creëren van een veilige en inclusieve werkomgeving.

Voorzitter Frederiek Leeflang: ”Tjahny brengt een schat aan ervaring met zich mee. Zijn staat van dienst is indrukwekkend, met name op het gebied van cultuurtransities en leiderschap. Het creëren van een prettige en veilige werkomgeving heeft vanzelfsprekend aandacht en is een prioriteit binnen onze organisatie. Ik ben ervan overtuigd dat Tjahny als nieuwe directeur HR en Cultuur een cruciale rol zal spelen in het bevorderen van een positieve cultuur binnen de NPO en publieke omroep.

Bercx verheugt zich zeer op zijn nieuwe rol. ‘Het is voor mij bijzonder dat ik een bijdrage mag leveren aan de ontwikkeling van de cultuur in deze organisatie. Daarnaast zie ik het als mijn taak om in gezamenlijkheid richting te geven aan de koers van de NPO, met oog voor verbinding en de menselijke maat’.  

Met de benoeming van Bercx als directeur krijgt HR ook een formele positie binnen het directieteam. Hiermee geeft de NPO uitvoering aan een van de aanbevelingen van de commissie van Rijn, die pleit voor het verstevigen van de positie en de inbreng van HR in de organisatie.

Audiodescriptie EK voetbal positief ontvangen
NPO Radio 2 en NPO Radio 5 in teken van 4Daagse
Dit zijn de hoogst gewaardeerde programma's van de publieke omroep in het tweede kwartaal van 2024
Regietalent gezocht voor politiedramaserie op NPO 3
NPO 3FM maakt nieuw talent bekend: Lenny Monsou
Publieke omroep en producenten: samen voor een sociaal veilige en eerlijke manier van produceren
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)