LogoPers

Tussenstand Radio 4 Klassiek Geeft: 500 muziekinstrumenten ingezameld

Luisteraar brengt in een keer 73 instrumenten langs
20 mei 2014

Radio 4 maakte zojuist een tussenstand bekend van de actie Radio 4 Klassiek Geeft. Op dit moment zijn 500 muziekinstrumenten aan de actie geschonken. Een luisteraar uit Heelsum bracht vandaag in een keer 73 instrumenten langs bij inzamelpunt City Box in Arnhem waaronder hoorns, trompetten, trombones, gitaren, tuba’s, klarinetten, slaginstrumenten, saxofoons, fluiten en een cello. Ook op de veiling wordt flink geboden. Het meest populaire item is een huiskamerconcert van het Calefax Riet Kwintet waarvoor iemand op dit moment 850 euro over heeft. Luisteraars kunnen ook geld doneren. Zojuist kwam een donatie van 6000 euro binnen van het Gemengd Rijnmondkoor Vlaardingen.

Vrijdag 23 mei is de finale van Radio 4 Klassiek Geeft. De publieke klassieke zender zendt de hele dag live uit vanuit VondelCS in Amsterdam. Mensen kunnen hier een muziekinstrument langsbrengen. Ook zijn nog de hele week de inzamelpunten in het land open. De inleveradressen zijn te vinden op www.radio4.nl/klassiekgeeft.

Radio 4 Klassiek Geeft zamelt muziekinstrumenten en geld in voor het landelijke Instrumentendepot Leerorkest dat als doel heeft zoveel mogelijk kinderen in Nederland de kans te geven een muziekinstrument te leren bespelen. Het instrumentendepot leent als nationale ‘instrument-o-theek’ muziekinstrumenten uit aan leerorkesten en vergelijkbare initiatieven voor kinderen in de basisschoolleeftijd in heel Nederland. De publieke klassieke zender roept met Radio 4 Klassiek Geeft luisteraars op muziekinstrumenten te doneren die niet meer in gebruik zijn en vraagt hen deze naar inzamelpunten in het land te brengen. Radio 4 Klassiek Geeft is op maandag 12 mei jl. geopend door Koningin Máxima in basisschool ’t Palet in Den Haag.

Luisteraars kunnen ook geld doneren voor de aanschaf en onderhoud van instrumenten en bieden op veilingitems van prominenten die de actie steunen.

De veiling sluit op vrijdag 23 mei om 16.30 uur. Om 16.45 uur maakt Radio 4 Klassiek Geeft de totale eindstand bekend.

Voor meer informatie over de actie, de inleverpunten voor muziekinstrumenten, donaties, de veiling en de opening: http://www.radio4.nl/klassiekgeeft

Noot voor de redactie, niet ter publicatie
Pers is vrijdag 23 mei welkom in VondelCS. Om 16.45 uur maakt Radio 4 de eindstand bekend.
Beeldmateriaal (audio, film, foto) van de opening is op aanvraag beschikbaar.
Voor meer informatie: Wilma van Dormalen tel: 035-6777453, mobiel: 06–24218281, e-mail: wilma.van.dormalen@omroep.nl
Birgit Jansen, tel: 035-6773094, mobiel: 06–53941843, e-mail: birgit.jansen@omroep.nl

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)