LogoPers

TV Lab: een week vernieuwende televisie op Nederland 3

TV Lab is een themaweek op Nederland 3 die loopt van maandag 31 augustus tot en met vrijdag 4 september waarin programmamakers de kans krijgen vernieuwende, afwijkende, creatieve programma's aan het Nederlandse publiek te tonen. Een week lang zijn iedere avond vanaf 20.30 uur nieuwe programma’s te zien: van Arie Boomsma die cabaretiers vraagt een conference over Jezus te maken en Jan Smit met een hypnosespelshow tot Halina Reijn en Bracha van Doesburg in een dagelijks satirisch programma en Valerio die Japanse formats uitprobeert met Tygo Gernandt.
28 juli 2009

De kijkcijfers en een speciaal voor TV Lab samengesteld recensentenpanel van televisiekijkers bepalen mee of - en zo ja, welke - programma's het verdienen een vervolg te krijgen. Netmanager Nederland 3 Roek Lips: ”Met TV Lab willen we laten zien dat vernieuwing van belang is voor televisie. Nederland 3 maakt vernieuwende televisie en met deze themaweek zetten we de deur wagenwijd open, juist in deze tijd van weinig risico’s en retro-tv. Hopelijk inspireert TV Lab programmamakers, kijkers en recensenten. Zelf ben ik ook erg nieuwsgierig naar het resultaat.”

Zie ook Nederland3.nl voor meer informatie en aanmelden voor het kijkerspanel.

De volgende programma’s zijn te zien tijdens TV Lab:

Loopt een man over het water (25 min.) – EO
Arie Boomsma vraagt een niet-christelijke cabaretier om een korte conference te maken over Jezus. Ter inspiratie krijgen zij het Marcus-Evangelie op iPod mee. In deze aflevering volgt Boomsma Guido Weijers tijdens het maakproces.
Maandag 31 augustus, ca. 20.30 uur

Hall of Fame (35 min.) – VPRO
Vanuit een chique hotel in onze hoofdstad brengen Oboema Sesetokoe (Jiskefet) en Adriaan Luteijn (choreograaf) een breed cultureel magazine over de hedendaagse kunst met een Nederlandse internationaal bekende hoofdgast uit de design, dans, architectuur of schilderkunst.
Maandag 31 augustus, ca. 21.00 uur

En ga zo maar door (25 min.) – VPRO
Een authentieke zoektocht van Maxim Hartman naar een manier om de verwende en depressieve kijker te boeien.
Maandag 31 augustus, ca. 21.40 uur

Gangmakers (5x 4 min.) – NPS
Een satirisch programma, gesitueerd op een kantoor waarbij wordt gedraaid vanuit één vast camerastandpunt: naast de kapstok in de hal. Met onder anderen Halina Reijn, Ton Kas en Bracha van Doesburg.
Maandag 31 augustus t/m vrijdag 4 september, ca. 22.15 uur

Blikvoer (4x 8 min.) – VARA
Het levendige www.blikvoer.tv nu ook live op televisie met debatteren via internet, online stemmen, reageren via Twitter en de webcam, gepresenteerd door Giel Beelen.
Maandag 31 augustus t/m donderdag 3 september, ca. 22.20 uur

Comedy Corner (25 min.) – VARA
Een verkenningstocht in de internationale wereld van de comedy, gepresenteerd door Frank Evenblij, met binnen- en buitenlandse comedians en veel fragmenten.
Maandag 31 augustus, ca. 23.10 uur

The wrong door (4x 30 min.) – BNN
Comedyshow met special effects als onderdeel van het dagelijks leven. In deze wereld zijn superhelden en dinosaurussen gemeengoed in de dagelijkse draaimolen van autoachtervolgingen, ontploffingen en een avondje in de kroeg.
Maandag 31 augustus t/m donderdag 3 september, 23.40 uur

Geven en nemen (40 min.) – AVRO
Drie prille liefdeskoppels krijgen verschillende prijzen voorgeschoteld; prijzen die ze allemaal graag willen hebben. Maar zo makkelijk gaat dat niet. Want er moet onderling onderhandeld worden over wie welke prijs krijgt en wie niets. Een kwestie van geven en nemen. Presentatie: Tijl Beckand.
Dinsdag 1 september, ca 20.30 uur

REC (25 min.) – NCRV
In deze tijd van mobieltjes en YouTube zijn jongeren zelf programmamakers geworden. In REC delen zij hun belevingen met de wereld. Deze aflevering staat in het teken van vakantie en alles wat daarbij komt kijken: lol maken, uitgaan, muziek en vakantieliefdes.
Dinsdag 1 september, ca. 21.15 uur

Comedy at work (25 min.) – NPS
Energieke, eigenzinnige, brutale comedy van een nieuw en jong Nederlands comedycollectief. Met Jandino Asporaat, Sergio IJssel, Shula Felomina en Alpha Oumar Barry.
Dinsdag 1 september, ca. 21.50 uur

Geld Speelt Geen Rol (50 min.) – KRO
10.000 euro ligt er klaar voor iedereen met een mooi, spannend, ontroerend of inspirerend idee om dat bedrag aan een ander uit te geven. Wil je de destijds door geldgebrek verpeste trouwdag van je ouders opnieuw voor ze organiseren? Tien waterpompen laten aanleggen in een dorp in Afrika waar je op je wereldreis de armoede met eigen ogen hebt gezien. JIJ verzint het plan. WIJ betalen en filmen de uitvoering… want Geld Speelt Geen Rol in dit programma!
Woensdag 2 september, ca 20.30 uur.

School voor reality-tv (50 min.) – VPRO
Elke week doen duizenden mensen auditie voor reality-tv shows. De competitie is genadeloos en de kans om door de audities te komen is klein. Hoe moet je opvallen, en als je in de show terecht komt kun jij dan de druk aan om deze once in a lifetime kans te benutten?
Woensdag 2 september, ca. 21.25 uur

Ik weet wat jij deed (40 min.) – TROS
Een nieuwe hypnosespelshow met presentator Jan Smit waarin personen onder hypnose worden gebracht en wensen in vervulling gaan. Als de hypnose is uitgewerkt, weet de kandidaat zich niets meer van de gebeurtenis te herinneren en moet hij raden hoe hij in een bepaalde situatie heeft gehandeld. Dit kan zorgen voor verrassende inzichten in iemands persoonlijkheid...
Donderdag 3 september, ca. 20.30 uur

De Bubbel (40 min.) – BNN
Experiment gepresenteerd door Patrick Lodiers. Drie nieuwsfreaks komen na een week geïsoleerd te zijn van alle nieuwsstromen naar de studio. Ze worden onderworpen aan echte en bedachte nieuwsitems. Wat is waar en wat niet? De waarheid is soms zo bizar dat je het niet had kunnen verzinnen.
Donderdag 3 september, ca. 21.15 uur.

De Henry van Loon Entertainment show (15 min.) – BNN
De naam zegt het al: het is entertainment, het is show en het is vooral nieuw talent Henry van Loon. In hoog tempo wisselen scènes, typetjes, muziek, clips, dromen en acts elkaar af.
Donderdag 3 september, ca. 22.00 uur

Studio verboden te lachen (50 min.) – AVRO
Hoe grappig comedians ook kunnen zijn, hun teams mogen niet lachen om hun grappen. Want elke lach levert een strafpunt op. En het team met de minste punten wint, dus lachen is even verboden… Presentatie: Frits Sissing.
Vrijdag 4 september, ca. 21.00 uur

Claudia op Vrijdag – VARA
Nieuw, wekelijks amusementsprogramma op de vrijdagavond met Claudia de Breij.
Vrijdag 4 september, ca. 21.50 uur

Kamikaze tv (120 min.) – BNN
Japanse tv-programma’s zijn niet alleen heel bijzonder, bizar en pijnlijk; ze veroveren ook nog eens de wereld. Veel fragmenten, veel leuke gasten die over de fragmenten praten en in de studio Valerio die typisch Japanse formats uitprobeert met Tygo Gernandt en Spike.
Vrijdag 4 september, ca. 23.15 uur

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)