LogoPers

Twee beste vriendinnen die worstelen met hun thuissituatie: Rakhi & Peppe wint NPO Zapp 3LAB Serie Contest

Vandaag is de winnaar bekendgemaakt van de NPO Zapp-editie van de 3LAB Serie Contest. De jeugdserie Rakhi & Peppe wordt uitgewerkt tot een volledige online dramaserie voor NPO Zapp. De serie is geregisseerd door Ayla Spaans, onder begeleiding van de NTR, en vertelt het verhaal van twee beste vriendinnen die beiden worstelen met hun thuissituatie. Bekijk hier de winnaar van de contest.
6 juli 2021


In de serie wordt Rakhi, door de zorg voor haar zieke vader, geconfronteerd met de verantwoordelijke rol die ze binnen haar familie vervult. Peppe dealt met het gemis van haar onbekende moeder. Gelukkig hebben Rakhi en Peppe elkaar. De band die zij hebben, voelt in deze serie sterker dan die met hun familie. Zij kunnen altijd op elkaar bouwen.

Robert Fortuijn, netmanager NPO Zapp/Zappelin: “We doen dit jaar voor het eerst een 3LAB Serie Contest voor NPO Zapp en de kwaliteit van de vijf pilots die ingestuurd zijn vind ik boven verwachting. Uiteindelijk is Rakhi & Peppe als winnaar uit de bus gekomen: de pilot heeft een rijke uitstraling waarin een geheel eigen wereld is gecreëerd voor de karakters. Ik vind het belangrijk dat we jonge makers een kans geven zich te ontwikkelen en deze contest smaakt zeker naar meer.”

Jos Arthursen, Coördinator 3LAB: “3LAB is al langere tijd de ontwikkelingsplek voor jong talent. Nu kregen makers de kans om een dramaserie voor jeugd te produceren op NPO Zapp. Uiteindelijk hebben we voor Rakhi & Peppe als winnaar gekozen, mede vanwege de maatschappelijke relevantie en de enorm positieve reacties van kinderen op de serie.”

Tijdens de contest maakten vijf pilots kans om ontwikkeld te worden tot een volledige online jeugdserie voor NPO Zapp. De pilots zijn stuk voor stuk gemaakt door jonge makers van eigen bodem.

De selectie bestond uit de volgende titels:

Rakhi & Peppe (NTR)
FAYA (BNNVARA)
Funda (VPRO)
Kaj’s Stappenplan (EO)
Slapeloze Nachten (AVROTROS)

Laatste persberichten
Podcast Componeren of Verzuipen: hoe topwetenschappers en een componist met muziek de wereld gaan redden
NPO Radio 1 brengt de Europese verkiezingen dichtbij huis
NPO Radio 5 viert verjaardag Boudewijn de Groot: een wonderkind van 80
Broederliefde, DYSTINCT en Siggy & D1ns maken line-up FunX Music Awards compleet
Nieuwe zenderstemmen voor NPO 1 en NPO 3
Genomineerden FunX Music Awards bekend: Jonna Fraser grootste kanshebber
Deel deze pagina
NPO Logo
Omroepen
AVROTROS
Algemene inkoopvoorwaarden
Privacy en security
Cookiebeleid
Adverteren (Ster)